Fläskpannkaka är en av mina abosluta favoriträtter. Älskade när mamma gjorde dem i stekpannan. kanterna var härligt sega. Jag har inte hittat hennes recept, men hittade ett som var gott på nätet istället.
 
FLÄSKPANNKAKA
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
6 dl Mjölk
3 st Ägg
2,5 dl Mjöl
3 msk Smör
0,5 tsk Salt
200-300 g Rimmat fläsk, går också bra med bacon.
 
Stek fläsket/baconen i stekpanna. Klipper baconen i lagom stora bitar. Blanda övriga ingerdienser i en bunke. Häll ner allt i en långpanna ca 25 x 35 cm. Ställ in mitt i ugen och baka i ungefär 25 minuter. Tills den fått en gyllenbrun färg.
Enkelt och gott. Räcker till fyra personer, sex om man bara äter små bitar. Jag fryser in det som blir över styckvis och plockar fram dem vid senare behov. 
 
Smaklig måltid!

Kommentera

Publiceras ej