Planerna för julen är i full gång och jag har nu bokat hotell för en jul i Stockholm.
Jag hade så otroligt roligt förra årets jul. Vissst, jag var på bio och då har jag alltid roligt men det blev lite extra eftersom det var jul.
Ta in på hotell några nätter, allt julpynt överallt och så själv sätta på mig tomteluva.
Förutom alla biobesöken blev det så mysigt. Så jag kände att detta kommer bli min nya jultradition hädanefter.
Jag letade efter egen jutradition efter att mamma och pappa inte längre finns med oss.
Jag har inget emot att vara hos mina systrar men jag hittar helst på något eget och när jag fick veta att det fanns öppna biografer i Stockholm, så var saken klar.
Nu har jag bokat hotell, tyvärr inte mitt älskade Kung Carl, det var för dyrt. Men har hittat ett annat som ser trevligt ut ett kvarter från Sveavägen och inte så långt från stationen då det är biografen på Mall of Scandinavia som är öppen på julafton.
Förra året åkte jag hem på juldagens kväll men det visade sig inte vara så bra.
Tack o lov så jobbade en systerdotter och slutade precis när mitt tåg skulle anlända, det blev en halvtimma sent. Men hade hon varit ledig hade det blivit jobbigt. Ingen var hemma på juldagskvällen.
Så i år kommer jag stanna en extra natt och åka hem på annandagens morgon. Då borde det inte vara riktigt så svårt att hitta någon kan komma och hämta mig. 
Närtrafiktaxin går inte på julen så ska jag kunna ta mig hem så måste någon komma och hämta mig.
Nu är det bara att vänta på att SJ ska släppa sin tidtabell för julen och hoppas att jag lyckas få biljetter som inte kostar en arm och ett ben.
Förra året blev det kaos när SJ släppte biljetterna. Hemsidan kraschade. Vanligtvis är det runt 6000 stycken som köper biljetter den dagen. Förra året var det 64.000!
Vid midnatt gick det inte att få tag i biljetter men när jag gick upp vid tretiden för ett toabesök så gjorde jag ett nytt försök och då lyckades jag. Får göra samma sak i år.
Sedan är det bara att vänta på att Filmstaden släpper sina biotider över julen och sedan är det klart!
Snart är julen här!