Slutet är nära! Nu har jag bara några händer och Oscars ansikte kvar. Äntligen är den snart färdig och jag kan återgå till att sy mina älskade seriefigurer.

 

Jag älskar våfflor!
 
Det är gott och enkelt att göra. En oslagbar kombination! Man kan äta det med sylt, grädde, glass eller ingenting alls. De är till och med goda kalla med lite smör på. Man kan äta dem på vilken tid på dygnet som helst.
Mumma för våfflor.
Något som också är bra är att det går att fysa in smeten. Bra då jag inte orkar med att äta upp en hel sats och tycker det är bökigt att halvera ingredienserna vid tillagning. Alltid något som man glömmer att halvera.
 
Våfflor
4 st Ägg
 
4 dl Mjölk
4 dl Mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk socker
1 tsk salt
 
Blanda mjöl, bakpulver och hälften och mjöken. Tillsätt sedan resten av mjölet, äggen, socker och salt. Värm ett våffeljärn. Har man tur så har man ett med fem hjärtan. Det är så våfflor ska se ut!
Smaklig måltid!
Tänk vad musik kan få en att minnas. 
Lyssnade på Night on Disco Mountain från Saturday Night Fever och direkt poppade minnet av Margit Sandemos bok Jungfrun från Dimmorna Skog in i huvuet.
Boken handlar om ljuva jungfrur, onda och goda riddare, ond bråd död och kärleken övervinner allt. Den var länge min absoluta favorit av Margit Sandemo. Har läst den hur många gånger som helst. Men nu är det många år sedan sist. Får leta upp den och läsa den igen. Tror att den finns i en av min boklådor i garderoben.
Måste ha lyssnat till musiken från Saturday Night Fever när jag läste den. För så fort jag hör Night on Disco Mountain, upphottad version av A Night on Bald Mountain av Mussorgsky, ser jag riddare rida i sträck genom mörka skogar. Ser hur oskyldiga Ylva försöker hålla sig gömd från den grymme riddaren som styr grevskapet. Hur hon lär känna två av hans söner, gode Loke och vilde Kol och hur hon dras emellan dem.
Det är därför jag gillar att lyssna på filmmusik. Den får mig att minnas filmen, en speciell scen eller bara känslan av filmen.
Det är helt otroligt att musik kan väcka så starka minnen. Musik är fantastiskt!