BATMAN VS SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE
Det börjar så lovande och så slutar det så katastrofalt.
Det börjar i slutet på Man of Steel. Hjälten, Superman, bankar skiten ut skurken, Zod, i all  evighet. Mängder med byggnader förstörs. Utan minsta tanke på vad som händer med dem i husen.
Bruce Wayne står och ser allt hända. Han äger ett av husen som förstörs och vänner dör. Andra människor skadas svårt. Det är till en början riktigt intressant och helt ok, när Batman och flera andra menar på att Superman är ingen hjälte. Många oskyldiga dör när han räddar världen. 
Ben Affleck är bra nertonad som Bruce Wayne, Henry Cavill passar ganska så bra som supermänniskan Superman, men Gal Gadot är helt bortkastad i rollen som Wonder Woman. Henne tappar de bort större delen av filmen. Hon får bara lite större tid i filmen i det gräsliga slutet.
I början påpekar de om igen om alla oskyldiga som dör och allt som förstörs. Sedan kommer det sanslöst överdrivna slutet. Där de också slänger in en helt onödig utomgjording som skurk. Hade räckt bra med den lätt irriterande Lex Luthor. De förstör byggnad efter byggnad. Men rättfärdigar det hela med att Gotham Citys hamn är öde så här på natten. Inte en kotte i hela hamnen? Verkligen! Det förstör en enorm mängd byggnader. Vem betalar för dessa byggnader? Går det ens att försäkra hus i Metropolis och Gotham City?  Hade jag varit folk i dessa städer hade jag stämt skiten ur Batman och Superman eller flyttat. 
Synd med så överdrivet och onödigt slut på helt ok film. Zack Snyder skulle verkligen behöva tona ner sina filmer något. Större och skränigare är inte alltid bättre.
SPOILER ALLERT!
Sämsta scenen är dock när Batman går från att verkligen HATA Superman till att hjälpa honom. För att bådas mödrar heter Martha? Really????
 
 
 
Nu har jag anlitat färdtjänst för första gången. 
Gick gallant. Han kom i tid och det var bara jag som skulle åka med. Han körde givetvis efter gps. Men skulle vi åka efter den skulle vi fått åka bygden runt. I Barkeryd ville den svänga höger via Källeryd. Kan det vara kortare/snabbare? Så krokig som den vägen är. Vi körde ut till Bästhult. Där tyckte gpsen att vi skulle köra via Rödja. Om igen, kan det vara kortare/snabbare?
Eftersom jag tagit i gott med tid när jag bokade bilen. Kom vi in till Jönköping en timma innan filmen började. Tyckte han kunde släppa av mig på öster. Men det fick han inte. Färdtjänståkare måste släppas av på bokad plats. Sånt vet jag det. 
Efter att ha gått på tre biofilmer ska jag bli hämtad kvart i tolv inatt. 
 


Idag har jag fått en lite småpyssel gjort. Sånt som skjutit på något.
Först var jag dock ute med grannens galning till hund. Det var mycket energi i de benen idag. For iväg som ett skott. Vi traskade bort till Eddies lekkamrat Koda. 


Medan de busade och kutade runt störde jag min kompis i hennes deklarerande. Fast det är klart hon var inte överdrivet svår att störa. Pratade i en halvtimma innan Eddie började se ut som om han började tröttna på Koda, som följer honom tätt, tätt inpå. Som en skugga. Han följde med mig utan problem när vi gick vidare. Var tydligen varm, för när vi kom till systers damm hoppade han i och simmade och simmade.
 


Väl hemma börjde jag vattna mina blommor och kom på att jag nog också skulle duscha dem. Det mår de bra av. Alla växer som bara den.
 Hittade plats till min nya tavla. Men först fick jag omarrangera det som satt på den väggen. Mina gammaldags foton flyttade jag in i ett hörn i balsalen. Synd, för jag gillar dem verkligen. Men jag gillar mina handarbeten ännu mera. Fotona var större än broderiet, vilket gör att jag fick plats för ett par till på den väggen. Det kan behövas.
 


Till sist satte jag upp alla kort, prylar och jag vet inte allt som jag släpat hem från min Hawaii-resa. Det blev absolut fullt på den lilla plats jag hade över till den resan. Så nu är det totalt fullt inne i sovrummet/museet. Inte en endaste liten hyllcentimeter är ledig. Får antingen försöka att inte köpa minsta pryl på nästa resa. Blir nog väldigt svårt! Eller så får jag fundera ut hur jag ska få plats med mer...
Nu har det blivit mycket plock för min hjärna. Får nog lägga mig en stund. 
 

Hittade både vitsippor, blåsippor och svalört på min promenad.