Mina tavlor blir ju, pga jag avänder olika stygn, sneda och vinda. Men eftersom alla sex lutar lite hit och dit och är uppsatta på en enfärgad vägg syns det inte så mycket. Ser nästan, ok bara nästan, raka ut ;)
Idag kom beslutet om att jag beviljats hel sjukersättning från o med november 2012, då läkarutlåtandet gjordes.
Allt har gått så fort att jag inte riktigt vågat tro på att det verkligen stämde.
Men idag har jag då fått pappret i min hand. Utlåtandet är ganska så långt men min läkare hänvisar till att sjukdomstillståndet är livslångt. Försäkringskassan bedömer att ytterligare midicinska eller arbetslivinriktade åtgärder inte skulle kunna förbättra mina möjligheter att klara av ett förvärvsarbete i viss omfattning.
 
 Skönt att inte behöva oroa sig över vad Försäkringskassan kan hitta på. Nu kommer inget att göras förrän om tre år. Då det görs en ny utredning. Men den behöver jag inte engagera mig mycket i har min handledare sagt. Den utförs automatiskt. 
Får också till o med lite mer pengar nu än innan. Ersättningen grundas på vad jag tjänade när jag jobbade, inte på vad jag fått nu. Det blir ingen enorm summa mer, men lite är bättre än inget. Det tråkiga i det hela är jag är inte ens är 50, tre år kvar, och jag kommer aldrig jobba mera. Om de nu inte hittar någon superkur. Framtiden känns väldigt lång eller hur jag nu ska uttrycka mig. Många dagar men inget arbete. Tur jag har mitt broderande att ta till. Då går dagarna lite fortare och jag sitter inte och grubblar när jag syr. Skulle dagarna kännas jobbiga är det till att kela med katten. Finns inget så avkopplande som att kela med en katt som spinner så hon vibrerar. En liten vandrande terapistund.
Det finns två saker som jag absolut inte vill missa på SVT.
Melodifestivalen och Vasaloppet. Mycket kan jag skippa men inte dessa två.
Blir alladeles förtvivlad om det infaller saker som gör att jag missar dem.
 
För ungefär sex år sedan beslutade jag att jag inte skulle ha någon TV längre. Tittade ju knappt aldrig på den och när jag väl satte mig zappade jag bara hela tiden utan att titta på något ordentligt. TV-serier köper jag hellre på DVD så att jag kan titta på dem när jag vill. Annat tittar jag på på SVT Play, också när jag vill. Om de nu ska ta TV-license för datorer är det helt OK för mig. Om de gör det på något vettigt sätt och inte den gamla vanliga TV-licensen. Typ a la betalkanaler. Du kan välja hur du vill se/betala. Månad, halvår eller helår.
 
Men som sagt skulle inte sakna SVT Play så jättemycket om de krånglar till det. Är ju väl förunnad med en TV på nedervåningen i huset om jag än MÅSTE se på något. Dvs Vasaloppet. Melodifestivalen vill jag se ihop med andra. Eurovision Song Contest ser jag ju gärna också. Men skulle jag inte kunna se det på TV går det alltid att lyssna på på radion. Det har jag gjort förr.
 
Men som sagt Vasaloppet och Melodifestivalen vill jag absolut inte missa. Älskar att titta på Vasaloppet från första stavtaget till sista. Men då sitter jag helst själv och njuter. Men som sagt, Melodifestivalen är ett måste att titta ihop med andra. Blir väldigt mycket festligare då :D