Haft mycket solrosor på balkongen i år och när de hade blommat över lämnade jag dem så småfåglarna kunde äta upp fröerna. Det har varit fullt med talgoxar och en och annan blåmes. Men nu har de ätit upp allt och det låter dem mig veta.
Imorse när jag låg och irriterade mig igen över byte av tid, ville inte gå upp klockan åtta. Knackade det på fönstret i kontoret, samtidigt som en lite pippi flög in i sovrummet igenom den öppna balkongdörren. Endast en springa på ca fem centimeter, men in kom den ändå. Blev lite rörigt en stund. Katten for runt efter den stressade fågeln. Men så fort jag öppnade balkongdörren helt den ut igen. Puh! Hade kunnat gå riktigt illa om den och Winston börjat fara runt bland alla mina prylar i sovrummet. 
När jag till slut hasade mig upp och tittade ut på balkongen på framsidan, såg jag att det satt fullt med talgoxar på balkongen och i äppelträdet utanför. Så jag tog en närmare titt på solrosorna och upptäckte att de ätit upp alla fröerna, så jag slängde alla solrosorna på komposhögen. Nu känns det som om mesarna sitter och stirrar ilsket på mig från balkongräcket. Vi vill ha mer mat!!!!
Men jag vill inte köpa fröer och mata dem i vinter, inget jag gjort innan, de skitar ner så förskräckligt. Det är fullt med fröskal och fågelskit på balkongen redan. Efter en hel vinter vill jag inte vet hur det skulle se ut där ute. Visst är det trevligt att se dem och de behöver maten. Men, men...
 

Jag avskyr när det byter till sommartid eller vintertid. Allt blir så fel i min inre kroppsklocka. En ynka timma rör till det i massor. Tar över en vecka för kroppen att ställa om till den nya tiden. Varför måste vi ha det? Det är helt värdelöst!!!!!!
Enligt sommartid är klockan strax innan nio. En bra tid att gå upp. Men nej, det är vintertid och då klockan inte åtta ännu. Alldeles för tidigt att gå upp. Dagen blir lång nog ändå.
Å så detta jobb med att ställa om alla klockor. Det är inte alla dom är då smidiga som mobil o dator, som gör det automatiskt.
Jag avskyr omställningen!!!
Det var inte bättre när jag jobbade. En gång glömde jag bort det och kom en tumma för tidigt till jobbet. Och alltid lika förvirrat med nattbussarna. När går de? Den nya tiden eller den gamla?
Jag avskyr vinter- o sommartidomställningen!!!

Med möda och STORT besvär, har jag äntligen fått ner min stora euphorbia på golvet.
Det var inte lätt!!! Den är stor, vinglig och full av taggar. Givetvis la den sig ner. Men krossade inget på vägen. Rev mig bara lite på ena armen.
Den låga solen gjorde att jag blev tvungen att få tummen ur. Kunde inte få ner rullgardinen och det blev omöjligt att se vad som fanns på dataskärmen.
Men nu är det gjort och den kan växa en halvmeter till innan jag behöver flytta på den igen. Den är nästan lika hög som jag är lång. Saknas inte många centimeter. Den vara växer och växer. Vilket alla växter gör som står i fönstren mot balkongen, mycket sol och balkongendörren står öppen åtminstone någon timma varje dag. På sommaren är dörren öppen i stort sett dygnet runt.