Ett nytt år är på gång och jag försöker se fram emot roliga saker jag kan fokusera på. För tanken på min MS, att aldrig mera kunna jobba eller köra bil är alldeles för deprimerande. Så här kommer en lista av filmer som jag ser fram emot att se 2015. Helt utan rangordning.
 

STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS
Har ju varit med sedan allra första börja 1977, så inte kan jag missa nästa kapitel i sagan. Speciellt inte nu när alla gamla hjältar är tillbaka, Han Solo, Leia och Luke. Jippi!
 

JURASSIC WORLD
Äntligen har parken öppnat!
 

THE AVENGERS - AGE OF ULTRON
Ser fram emot att träffa dessa hjältar igen, speciellt då givetvis Thor.
 
 
THE LONGEST RIDE
Clintans snygge som cowboy, behövs det mer?
 

THE IMITATION GAME
Benedict Cumbertatch är ju bara så bra i vad han än gör. Gillar Kiera också.
 
 
JÖNSSONLIGAN - DEN PERFEKTA STÖTEN
Jag är normalt ingen vän av svenska filmer men den här verkar intressant.
 

FURIOUS 7
Häftiga biljakter och Vin Diesels läckra röst är allt jag behöver.
 

MAD MAX - FURY ROAD
Ska bli häftig att träffa galne Max igen.
 

TERMINATOR GENISYS
Sam Worthingtons terminator är visserligen inte längre med men jag vill ändå se den.
En Terminatorfilm är ju alltid en Terminatorfilm.
 

INTO THE WOODS
Älskar musikaler!
 
Det är några av alla filmer som dyker upp under 2015 som jag väldigt gärna vill se. Det kommer att bli många, många fler än dessa. Men de här är de jag främst ser fram emot.
 
 
 GOTT NYTT BIOÅR!
 

Åter igen försökte jag titta på J20s VM-match mot Ryssland, som började elva igår kväll. Men glöm det!
Winston blev helt rabiat när jag inte gick och la mig som vanligt. Först var det ganska lugnt men vid midnatt kom han igång i vild fart. Skrek, ylade, sprang runt och hoppade upp på hyllor. Inte gjorde saken bättre att jag var så trött att jag ville gå och lägga mig men då skulle ju Winston lyckas i sitt uppsåt och bara fortsätta med sitt uppförande nästa gång.
 
Men jag kunde inte koncentrera mig på varken hockeyn eller handarbetet när Winston for runt. Till slut gav jag upp och busade en stund med honom innan jag la mig och somnade nästan direkt. Tack o lov att Sverige vann över Ryssland.
 
Vill dock inte veta vad som händer om Sverige går till final. Den matchen börjar klockan två på natten. Då får jag väl tömma hyllorna innan jag sätter mig.
 
Det är tur att han är så vansinnigt söt och go i vanliga fall, för annars hade jag blivit galen när han håller på så här. Tack o lov händer det ju inte så ofta och J20 VM är snart slut.

I väntan på att min mage ska skicka ut det den vägrar att bryta ner tog jag mig i förmiddags en kort men otroligt vacker promenad runt dammen. Det blev nästan overkligt vackert när solen gnistrade i frosten.
 

Vågar inte gå för långt då jag fortfarande, efter ca en vecka, väntar på att magen ska returnera vad det är som den lilla galla jag har, gallblåsan bortopererad för snart trettio år sedan, vägrar att bryta ner. Magen har snabbt skickat ut en del via bakvägen de senaste dagarna, men det har inte lättat på trycket i magen nämnvärt.
 
 
Det är som att magen lägger på hög i några dagar för att till slut skicka tillbaka maten halvsmält. Det är en mycket jobbig process, illamående, rapningar och magvärk i evigheter. Det är "fenomenet" började magen med få några år sedan. Dålig i magen i flera dagar för att till slut spy och några timmar senare känna mig bra igen och kunna äta utan problem.
 
 
Jag kan äta något utan problem så en dag så bestämmer sig magen för att nu vill jag inte ha det här någonsin mera, tex löskokta ägg, sallad, apelsiner och äpplen. Men ibland sparar han också på sådant som jag kan äta. Spydde upp en lite tomatskiva som jag ätit fem dagar innan, en annan gång en bit champinjon som legat i magen i två dagar. Så otroligt jobbigt. Nu vet jag inte vad det är som magen inte vill ha, jultiden är ju inte bra tid när man har gallproblem om jag så säger. Men när den som sagt bestämmer sig för att returnera "julklappen" så lär jag väl tyvärr se det. Plågsamt bara att vänta och vänta.