Grattis Danijela Rundqvist till segern av Mästaras Mästare!
Så himla cool och superfokuserad, men ändå påhittig och busig. Tävlingsmänninska ut i fingertopparna, blev sanslöst sur när hon förlorade en gren. Hon var en intressant ny bekanskap i årets Mästarnas Mästare. Kanske var det ingen glimrande säsong, få superstjärnor, men jag gillade att lära känna idrottarna som kanske inte gjort så stort väsen av sig men vunnit en massa ändå.
 
Hade blivit lika sur som Dani, vid grenförlust, om hon inte hade vunnit det hela. Grattis Danijela! Hoppas att vi inte sett det sista av dig.
 
Bonus denna säsongen: Det var värst vad snygg Patrick Andersson hade blivit på "äldredar". Ouch!
 


 
Det har varit mycket slit och träl de senaste två dagarna. 
Päronen flyttar från byn och hamnar några kilometer bort. Mycket ska flyttas och kånkas. Det är inte klokt vad prylar man samlar på sig. De måste liksom stå i garderober och föröka sig.
 


Under lördagen var det dags att flyttstäda. Storastorasyster skubbade och slet i ena badrummet, mellansyster städade tvättstugan och jag putsade och skrubbade på kyl och frys och spis. Ena svågern putsade fönster så det stod härliga till och den andre svågern skurade golv tills de sken och blänkte. 
 


Ett par gånger åkte vi till far och mors nya mysiga hus och åt. Fast att vi sitter i samma köksmöbler som i förra huset så känns det mycket mysigare. Kanske för att man inte har ett fönster bakom ryggen. Hur som helst trevligt har vi där vi äter och stimmar tillsammans. 
 

Trots många timmars slit så blev vi inte färdiga, vissa saker var väldigt svåra att få rena, så vi får fortsätta imorgon. Husnycklarna ska lämnas över under söndagen. Så skam den som ger sig!
 
 


 I förrgår gjorde jag rabarberpaj till takläggarna, hyresvärden och en elektriker. Den blev så uppskattad att de nu kräver mer av samma sak. Ge dem lillfingret och de tar hela armen och lite till.
Kände inte för att göra paj varenda dag, roligare med lite variation. Så idag gjorde jag pizza till dem istället. Det blev lika uppskattat det, de hade ätit medhavda smörgåsar annars. Lovade dem rabarberpaj imorgon igen och på måndag fixar jag nog till fläskpannkaka. Det är betydligt lättare att fixa ihop än pizza.
Det blev alldeles för mycket igår med gräsklippning tidigt, hundpromenad, gräsklippning igen och sedan tur till Jönköping för lite dollar inköp och biobesök. Så jag var helt utmattad när de till slut hade ätit färdigt, men de gjorde sig ingen brådska att gå tillbaka ut till taket igen. Till slut fick jag köra iväg dem för jag kunde knappt inte hålla mig uppe längre. Visst är det roligt att de åt och hade trevligt, men nån måtta på det hela får det vara.
Gick direkt o la mig men lyckades aldrig somna, svårt att slappna av när jag är så övertrött. Orkade heller inte hasa mig över till grannen för lugn och ro. Så jag låg och tittade på naturprogram, smsade lite och spelade spel på mobilen i ca tre timmar. Kände mig tack o lov bättre utan att ha sovit. 
Gick upp i rättan tid för åskan kom i all hast, men jag hade dragit ut alla sladdar innan det började smälla. Slog nog ner någonstans för strömmen gick några gånger. Men tack o lov, datorn är fortfarande välbehållen, puh!