Inför mina nya broderiplaner, så var jag och inskaffade gallerväv på Lerdalaboden i Jönköping.
Det visade sig att likt med garnet så tillverkas det ju inte speciellt mycket väv heller längre. Broderandet är på stark tillbakagång. Den minder väven, som jag använder fanns bara lite stuvbitar kvar av. Tillsammans blev de en meter och sjutton centimeter. Fick lite rabatt och behövde "bara" betala för en meter. De hade fortfarande gott om mellanstorleken på gallerväv, får väl gå över till den när jag gjort slut på den jag har hemma. Vilket ioförsig kommer att dröja. Minsta biten är fyrtio centimeter bred, men alla tre stuvarna är över metern långa, så jag har ganska så mycket att göra åt.
Så när den väl är slut så kanske de hittat andra ställen att köpa in från. Eller så får jag börja sy på helt annan väv. Den dagen den sorgen.


 
Den här veckan har jag varit otroligt duktig när det gäller motion. Har gått och cyklat närmare fem mil, har skaffat mig runkeeperappen. Kroppen känns stark och bra. Det har varit perfekt temperatur, inte för kallt, inte för varmt. Kännt mig mycket inspirerad!Lucy och Annette på Filmstaden i Jönköping är så sanslöst gulliga och trevliga. Annette har jag känt i över tjugo år, då hon jobbade på 1&2 nere på stan. Lucy har jag lärt känna de senaste åren. 
Det är tack vare dem som jag har skaffat pensionärsrabattkortet. Toppen att ha vid dyra 3D-filmer. 
Det kortet behöver jag inte visa för Lucy, hon vet också att jag alltid vill ha en klassiker, mellan popcorn med mellandricka, att jag alltid vill sitta på rad åtta när en film går på ettan. Finns det biljetter över till förhandsvisningar som jag missat att hämta ut, så talar hon om det. 
Det finns fler trevliga i personalen, bara en som är otrevlig. Men Annette o Lucy är klart de bästa. Tack för att ni jobbar på min favoritbiograf!