Syskonbarnbarnet spenderade tid hos Moster, för några dagar sedan. Bla så satt hon och ritade och jag kände direkt att jag ville sy hjärtat.
Nästa dag dök hon upp igen och ritade ännu mera på teckningen. Då hade jag redan ritat upp hjärtat på väv, så jag bestämde mig för att sy dit några blommor på hjärtat istället.
Det är härligt att hitta inspiration lite överallt.
 
Jag älskar hamburgare!
Skulle kunna äta det på tvären och bredden och längden. Vet inte varför egentligen. Det är väl hela paketet, kött, bröd, lite sallad eller vad det nu kan tänkas finnas i en hamburgare.
Jag blandar egna hemma och styckfryser dem. Smidigt att bara ta upp och steka när jag inte har ork för att stå och laga en massa mat.
 
Hamburgare à la Ingalill
1,6 kg köttfärs
1 kg morötter
1 st pujolök
6 st ägg
Ströbröd efter behag.
Lite vatten eller som idag blev det krossade tomater och cream fraiche istället.
 
River moröter och purjolök och blandar ihop allt och rullar dem sedan och lägger dem en och en i egen fryspåse. När jag äter dem gör jag det med frallor istället för hamburgerbröd. Det är bara välja vilken som passar en själv.
Sedan blir det lite av vad jag har hemma för grönsaker, idag blev det cole slaw. En annan gång har det blivit machete och groddar. Det är bara ta vad som finns och vad man gillar.
 
Det är gott med hamburgare!
Så var det dags för årets första tur till Simonstorp, för att sätta blommor på mosters grav. 
En tradition som vi haft i många år. Den kan vi inte bara överge hur som helst. Älskar dessa små dagsturer, där vi åker direkt till graven och sedan hittar på lite annat roligt längs med vägen hem.
Vädret var verkligen på vår sida. Lagom varmt och strålande solsken. Allt blommade i massor och gräset var knallgrönt. Helt enkelt underbart.
Som traditionen sig också bör numera, så stannar vi alltid och fikar vid Albacken i Mjölby. Där är välskött, fina bord och toa. Framförallt toan, vi är alla lite inkontinenta nu för tiden.
Första stoppen efter Simonstorp blev Cloetta. Var så sanslöst sugen på Ahlgrens Däck. De är så otroligt svåra att få tag i. Så jag köpte på mig några stycken. Ska bara försöka låta bli att stoppa i mig den alla på en gång. När syster betalat, ville kassörskan få lite svar på enkät. Jag svarade på frågorna och fick en påse Bilar som tack.
Lagom till lunch kom vi till Brunnby Musteri. Här finns både välfylld butik och en jättefin restaurang. Maten var fantastisk och en speciellt dyr om man ser till det vi fick. Enda roliga var att det inte serverades varken ris, pasta eller potatis till laxen, bara lite sallad, ägg och räkor. Men mätta blev vi i vilket falls som. Laxen var rejält tilltagen. Vi shoppade lite i butiken innan vi gav oss ut i solskenet igen.
Vi körde fram till fars kusins sommarstuga vid Vätterstranden. Vi har inte varit där på flera år. Ville se om sonen, som tagit över Gläntan, gjort något med det. Grindarna var öppna, men inga var hemma för tillfället. Vi smög in och tog lite kort på huset och altanerna, som tillkommet eller utökats. 
Mitt önskemål på resan, var att stanna vi Rök-stenen. Hade inte varit där på typ trettio år, så jag tyckte det var dags igen. Stenen har världens längsta sammanhängande runtecken. Det är skrivet på båda sidor, gavlarna och uppe på toppen. Den är verkligen stor och fascinerande.
Efter det åkta vi runt Omberg och tittade på den vackra utsikten ut över Vättern. Sedan bar det hemmåt i fortsatt strålande solsken. 
Det hade varit en underbart härlig dag med vackert väder, vackra vyer, färgstark natur och mycket skratt. En otroligt lyckad dag. Till hösten bär det iväg till Simonstorp igen. Lika roligt varje gång.