Alla har ju fått broschyren Om Krisen Eller Kriget Kommer hem i postlådan.
Det man kan säga om hur Sverige ser ut idag, så är det bara att ge upp direkt. Vi kommer inte klara oss mer än några dagar om det skulle hända något som gör att vi blir avskurna från resten av världen. Det är en skrämmande tanke.
Lantbruket håller regering och en otroligt stark veganlobby på att montera ner totalt. Vi är nästan helt beroende av andra länder för vår matförsörjning. 
Veganers argument för att hålla kvar lantbruket brukar vara att de ska börja odla grönsaker istället för föda upp djur. Tyvärr fungerar det inte så lätt. Vi har inte rätta klimatet eller tillräckligt med rätt sorts jord i stora delar av landet, för att kunna odla de grönsaker som behövs för att vi ska klara vårat näringsintag. Det behövs också gödsel för att få näring i jorden. Svårt att få om det inte finns några djur som står i ladugården och skiter. Konstgödsel är inget bra alternativ, det är just konstgjort. Vi behöver den riktiga varan för att klara odla den mängden som skulle behövas.
Så ska vi alla bli vegetarianter måste vi importera mängder med grösaker från annat land. Vilket gör att vi inte klarar oss om krisen eller kriget skulle komma. Vi är helt beroende av andra.
 
När jag ändå är inne på miljön, går jag över till hur fruktasvärt farligt för naturen det är att en ko står och fiser lite ute i hagen. Jösses! Så många kor har vi inte i Sverige att de skulle göra någon större inverkan på naturen, inte om man jämför med vad fabriker och bilar spyr ut varje dag. 
Förresten, hur kommer alla dessa grönsaker till Sverige? Det verkar miljönissarna glömt. De kommer med lastbilar, som drivs av diesel eller flyg. Jättebra! Ät mer grönsaker.
På tal om naturförstörelse. Dieselbilar har ju helt plötsligt blivit nästan, men jag säger bara nästan, värre miljöbovar än korna. Bort med alla dieselbilar och börja med elbilar istället, säger miljöpatister, då blir allt bra. Men var ska vi få all el ifrån? Om Sverige skulle klara att elförsörja alla elbilar i framtiden, skulle vi behöva bygga uppåt nio kärnkraftverk till! Det är heller ingen av miljönissarna som nämner om hur fruktansvärt giftiga elbilarnas batterier är. De är otroligt mycket mer skadliga för naturen än en dieselbil. Bilföretag gör mer och mer för att motorer ska släppa ut så lite farligt ämne som möjligt. Ett batteri skapar åratal av miljöförstörelse.
När jag ändå är igång och klagar på Miljöpartiet, så kan jag lika väl gå fullt ut. De tjatar hela tiden om att vi alla ska åka mer kommunalt, samtidigt som de själva åker taxi till jobbet. Taxi som de inte själva betalar, utan det gör vi skattebetalare. De få som inte bor i Stockholm, tar flyget dit i tid och otid, samtidigt som de tjatar om att alla vi andra ska flyga mindre. De lever verkligen inte som de lär. Släng på en flygskatt istället, så får vi skattebetalare betala ännu mera för deras resor.
Så, nu har jag avreagerat mig lite. Tack för att ni läst om min irritation.
Det verkar komma närmare en artikel i M-Magasin.
Har inte hört något sedan jag blev intervjuad på telefon för några veckor sedan, om hur jag firade min 50-årsdag. Idag kom ett mail från henne. Chefsredaktören ville ha en porträttbild, kanske för en informationsruta om mig.
Jag har inte många närbilder på mig själv. Någon halvrolig selfie här och var. Men inget seriöst. Jag ber gärna folk ta kort på mig när jag är ute och reser, men de är ju inte bara för att det ska vara en bild på mig, utan det ska ju synas var jag är också. Nu fick jag be hyresvärden ta kort på mig. Kändes så avigt när han körde upp kameran framför näsan på mig.
Klä upp mig och fixa håret kändes inte som jag. Jag kammade i all fall håret. De få ta mig som jag är. Det är ju så här jag ser ut för det mesta.
Nu är det bara och vänta på att artikeln ska komma i tidningen. Ska bli spännande och se vad hon skrivit. Det var lätt dålig mottagningen i emellan åt.
 
(null)
Förra hösten plockade jag lite överblommade tagetes lite varstans. 
De är lätta att spara och så till våren. Hittade alla möjliga färger och sorter och nu har de börjat blomma ute på balkongen. Det blev inte så många frön som tog sig. Kanske norpade en del lite för tidigt. Fröna kanske inte hade färdigbildats. 
En del färger är sådda var för sig, men en del jag jag visst blandat. Gör inget det blir en härlig färgexplosion. Nästa år trot jag att jag kommer blanda dem hej vilt. Gillar det är mycket färg.