Ibland får man sig ett gott skratt. Ett riktigt gott skratt. Skratta så tårarna rinner och det gör ont i magen :D På vår resa runt USA denna sommar hamnade Kerstin och jag på Royal Inn i South Bend, Indiana. Syntest väl direkt att det inte skulle va så fint. Men att det skulle vara SÅ dåligt kunde väl ingen tro. Vi betalade glatt $64 och parkerade utanför rummet. När jag öppnade dörren började jag gapskratta direkt. Väggarna var täckta av speglar och panel. Varje övrig ledig yta var det en sanlöst ful heltäckningsmatta på. Även nattygsbordet! Den ena sängen, av två, hade även en heltäckningsklädd ram runt. I det lilla, lilla badrummet var det också speglar på väggarna. Den enda lampan som fanns i rummet saknade skärm och överallt var det hål i heltäckningsmattan där man fick anta att det suttit annan armatur. När jag satte mig i den ramomgärdade sängen upptäckte jag att det fanns speglar i taket! Ännu mera gapskratt. Runt spegeln fanns en heltäckningsmattebetäkt ram. Där det också fanns hål efter vad jag antar varit diverse lampor. I spegelns mitt hängde en Wonderbaumgran med nybilsdoft!!!! Ännu mera gapskratt! Det var så gräsligt att det knappt går att beskriva. Som att kliva in i en porrfilm från 70-talet. Mattan hade en otroligt ful beige färg. I foajén satt det en lapp om att hotellet var rökfritt. Men ändå fanns ett askfatt på nattygsbordet. Men det bästa av allt var broschyren jag hittade i foajén. Den såg helt ny ut måste varit tryckt när hotellet var nytt. Flashiga bilder med hjärtformad jacuzzi i rummet bredvid en vattensäng upplyste om att här skulle vi återupptäcka kärleken! Stort gapskratt! Konstigt nog sov jag väldigt bra denna natt. Kerstin just ingenting. Men det kan ju ha med att göra att hon sov på extra sängen som ställts in där en jacuzzi en gång stått. De hade inte ens sett till att fixa golvet ordentilgt. Om denna upplevelse kan jag bara säga att ett gott skratt förlänger livet.
Kylskåpet var redan fullt innan jag gav mig iväg på årets resa. Men jag kan bara inte låta bli. De är bra minnen och de tar ingen plats i resväskan. Årets skörd. Hittade resten av de olika statmagneterna, phu! Men upptäckte att magneten till staten New York inte var lika dan, även om den liknar de andra. Suck, något att irritera mig på. Köpte på mig alla staterna. Även de fem jag inte besökt. Om jag någonsin kommer iväg på ny resa så slipper jag leta efter dem. Men det är klart New Yorks kommer jag ju söka efter;) Efter diverse omplockningar så fick jag till slut upp alla! Statsmagneterna sitter längs med sidorna i den ordningen jag besökt dem. Skulle ju helst vilja ha dem som de är på kartan. Men de är inte i rätt storlek så det är omöjligt. Men jag får glad att jag fick plats med alla magneterna. Älskar att sitta och titta på dem när jag äter. Så att sätta dem någon annanstans på en plåttavla finns inte.
Det är verkligen otroligt roligt att va ute och resa. Uppleva nya saker, träffa nya människor, aldirg veta vad som döljer sig bakom nästa krök.
Jag älskar det verkligen.
Men inget är så härligt som när jag kommer hem och kan gå igeom allt vad jag köpt och titta pa korten som jag tagit. Att i hemmets lugna vrå återuppleva vad jag sett och gjort.
Blir lite tudelad om man så säger. För jag älskar verkligen att vara ute och resa. Men hemma bäst är alltid hemma bäst.
Och så vi ju det där med att mysa med katten. Inget slår en kelig Nikkie. Först brydde hon sig mer om resväskorna och deras innehåll. Men jag la mig för natten kom hon susande direkt och var JÄTTEKELIG. Körde in nosen i ögonen på mig för att riktigt kela. Puffa och spinna. När jag sover vill hon helst ligga på min högra hand. Vilket betyder att jag måste ligga på vänster sida. Men ibland rullar jag över på höger sida. Ibland väcker hon mig med att gå fram o tillbaka över huvudet på mig eller har jag inte somnat och vänder mig om så går hon. I natt väkte hon när jag rullat över på höger sida genom att smälla till mig i bakhuvudet med en hård tass. När jag rullade över till vänster sida blev hon hur mysig som helst. Visste inte till sig så kelig blev hon. Efter en kort stund somnade jag om.
Jag älskar verkligen min goa katt!
Purr.