Det brukar myllra med fåglar i dammen, men av någon anledning så är det nästan tomt i år. Knipan har visserligen runt tio ungar. Haft svårt att räkna dem då de först flyr varje gång jag kommer i närheten och för det andra dyker efter mat hela tiden. Men de två andparen verkar inte fått några ungar. Set spm dock oroar mig mest är att svanarna inte dök upp med sina ungar. De var här och tillverkade dem, så också många andra fåglar, men sen har jag inte sett röken av dem. Undrar varför? Första sommaren som det inte varit några svanar i dammen sedan jag flyttade hit för nio år sedan.
Oroar mig för att något har hänt dem eller att det inte finns tillräckligt med mat i dammen. Men svanarna äter mestadels gräs och vattenväxter och det finns det ju gott om här. Så det kan det inte vara. Hmm. Hoppas de kommer senare i sommar eller tillbaka nästa år. Jag saknar dem mycket!

 
Normalt gör jag kola två gånger i veckan, onsdagar och lördagar. Givetvis händer det att jag gör det andra dagar eller äter fler gånger en de två. Men jag försöker hålla det till endast två gånger i veckan. Det har jag gjort i många, många, många år. Så varför slut nu? ;) Började göra kola enligt ett recept som jag inte har en aning om vad det kommer ifrån, handskrivet på ett kolegieblockspapper, sedan jag var i nedre tonåren. Jag gör bara en fjärdedel av receptet, så jag smäller inte i mig enorma mängder och kola är i stort sett det enda godis jag äter. Köper väldigt sällan smågodis.
Idag är det onsdag dvs koladag, men icke. Jag har en liten regel, ingen kola om jag ska äta popcorn. Ska på bio i kväll och de blir det alltid popcorn. Ingen bio utan popcorn, om jag nu inte går på flera än en. Alla regler har ju undantag...
Men kola och popcorn  på samma dag är ett stort no, no. Någon ordning får det lov att vara på godisätandet!  Så jag får försöka hålla mig till imorgon istället. Då blir det en liten stunds njutning efter hundpromenaden. Min mage mår bäst om jag äter kola mitt på dagen. Eftermiddag och kväll ställer till det med nattsömnen, men det är inte bara kola som gör det. Stora mål mat krånglar också till det. Så runt tolv på lördagar och onsdagar vill jag inte bli störd. Då har jag min lilla kola stund. Mums!

Jag lider av svår fitbollsabstinens. Inte så att jag saknar fotbollen i sig själv, men lugnet som infinner sig med sport i bakgrunden. Dock inte om Sverige är inblandat givetvis. Men om jag inte hejar på något lag så är det bara en intressant distraktion. Inget jag behöver tokkoncentrera mig på, men som är roligt att titta på och framförallt lyssna till. Blir inte så trött och kan sitta och sy hur länge som helst.

Nu är gruppspelet och sextondelsfinalerna över och det är två dagars vila innan åttondelsfinalerna börjar på torsdag och då är det bara en match per kväll. Tur att jag ska på bio under onsdagen. Lite vila i både fotbollen och broderandet.