Kom två bokpaket idag och den ena hade jag beställt. Den andra, G-Spot av en författare som inte vågar stå för sin literatur, Noire. Var definitivt inget jag skulle beställa. Undrar vad det var för bok den ersatt. Det är första gången som jag har fått fel på allt jag beställt. Om den nu felskickad för det låg ingen orderspecifikation i paketet som det alltid gör. Kanske något de ville bli av med, vad vet jag. Blev inte direkt intresserad av att läsa den när jag läste vad den handlade om. Nittonåring som är sexslav till äldre knarklangande herre. Tror jag hoppar.
 
Vitryssland - Solayoh - Alyona Lanskaya **
Tjatig.
 
Moldavien - O Mie - Aliona Moon **
Hur låter det? Ingen aning. Kan inte sluta stirra på klänningen och undra över idén med håret.
 
Irland - Only Love Survives - Ryan Dolan ***
Får Robins "You" vibbar. Både i hur han sjunger och låten i sig själv. Det svänger bra och jag diggar med.
 
Cypern - An Me Thimasai - Despina Olympiou **
Det är gulligt, det är fint men snark. Var inte den här med redan1978 eller var det 1985?
 
Belgien - Love Kills - Roberto Bellarosa *****
Min stora favorit i årets Eurovison. Har snart spelat sönder den. Hittar hela tyden små nya detaljer och härliga toner. Men den lever helt på hur det kommer låta live. Kan han sjung? Har han utstrålning? Ångestframkallande, jag vill så gärna ha med den i finalen.
 
Serbien - Ljubav Je Svuda - Moje 3 **
Så länge jag inte ser dem så tycker jag det svänger rätt bra. Liveframträdandet är gräsligt! Tre donnor struttar runt i minimala kläder. Ser inte klokt ut.
 
Lettland - Here We Go - PeR **
Det skramlar på rätt bra. Lite småcharmiga men inte min kopp te.
 
San Marino - Crisalide (Vola) - Valentina Monetta ***
Samma kmpositör och sångerska som förra året. Men himmelsvidd mycket bättre! Facebooklåten var gräslig men här svänger det bra. Hoppas att de går till final för första gången.
 
Makedonien - Pred Da Se Razdeni - Esma & Lozano **
Den romska tanten vrålar på rätt roligt men sedan kommer en liten grå kontorsråtta in och sjunger. Oerhört konstig kombination. Men som sagt Esma är lite småkul. Tre *** till henne men han drar ner.
 
Azerbajdzjan(Baku) - Hold Me - Farid Mammadov **
Inhyrda kompositörer har fixat ihop en slät historia. Stöter sig inte med någon. Hör heller inte hemma någonstans.
 
Kom igen Belgien! Sjung skiten ur de andra. Du bara måste gå till final!!!!
Klavrusning, nåja, i Ryssby. Så mycket rusning blev det väl inte. Mer Ferdinand på julafton. Usch, där är ju en massa folk därute! Lite chockartat att sätta ut näsan för första gången i sitt liv. Men efter bra stund och lite övertalning blev det till slut lite fart på dem.
Det kom väldigt mycket mer folk än vad Eva och Hasse hade räknat med. Det var ju bara en liten blänkare på Facebook tyckte Hasse. Men det var lätt över 200 personer för att kalvar rusa. Det är bra med Facebook ;)
 
Det såldes också glass och hamburgare i solskenet. Det var långa köer till båda. Som sagt, ingen hade räknat med sååå enormt mycket folk. Ebbarps Gård, som sålde väldigt goda hamburgare, kämpade förtvivlat för att tillgodose alla i den långsamma kön. Men alla pratade och hade trevligt. Några klagomål hörde jag ingenstans. Och när man väl fick sina hamburgare hade man absolut INGET att klaga på! Har var det inget fuskkött inte. Äkta nötkött från äkta svensk gård. Mums.