Nu har jag börjat på nästa handarbete. Det kommer att bli en tavla från årets USA-semester.
Sakta kommer den att växa fram. Ostkustens resväg, Port Elizabeth Fyren, Motif no 1, NASA, solnedgång i Key West och Empire State Building. Det är så kul att jag på midsommardagen tittade på,nja, 4 filmer under tiden jag broderade. I 11 timmar! Oops!
Så länge jag kan minnas, nästan, så har jag handarbetat. Ibland har det gått långa perioder mellan. Men sedan jag började sy efter eget mönster har inspirationen flödat. Första handdarbetet som jag gjorde utan köpt mönster kanske inte var något att skryta över. Massor av färger i olika mönster. Nästa kudde gjorde jag full med massa små rutor. Första riktiga bilden var mitt favoritmotiv, solnedgång, hav och en båt i vassen. Första tavlan jag gjorde efter ett kort jag tagit var på Barkeryds kyrka, där den nu hänger in bönrummet.
Nu när jag gå hemma handarbetar jag väl inte så mycket som när jag jobbade. Då blev det väl runt fem handarbeten klara per år. Med rekord året då det blev tio stycken klara.
Nu låter jg mig oftast inspireras av mina semestrar. Men emellanåt blir det något annat. Som den senast färdigställda. En bild på Kronprinsessan Viktoria på hennes bröllopsdag. För att fortsätta utvecklas har jag på denna tavla satt på pärlor, blommor och spets. Om jag får säga det själv blev VÄLDIGT bra:D

Vad bra det kan bli fast det inte blev som det var tänkt!
Kände för att köra Minttoppar men upptäckte när jag börjat att jag inte hade alla ingredienserna hemma.
Så då skapade jag en ny sort istället.
INGALILLS SYLTTOPPAR

200 gram smör/margarin
2 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
1 dl florsocker

Garnering:
Sylt, ta det har hemma eller den som du gillar bäst.

Blanda ihop ingredienserna. Rulla degen till små bollar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Gör en liten fördjupning i kakans mitt och lägg i en liten klick sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 175 grader.