Idag hade vi säsongsavslutning med vår syjunta. 

Vi åkte till Två Röda Hus ute i obygden mellan Nässjö och Vetlanda. För att alla skulle få rum i det lilla fiket möblerade vi om lite. Det var inte bara damer utav även deras herrar också. Vi var en munter liten grupp. Vi lät oss väl smakas av det goda fikat. Vi pratade och skattade och skrapade på lotter. Vi har alltid trevligt när vi träffas. 
Fiket i övrigt var väl ok. Ett lite boningshus obyggt till fik. Precis som på se flesta ställen som de gör om till fik, kändes rummet lätt övermöblerat med olika möbler i femtiotalsstil. Här fanns också hyllor med saker att köpa. Fika är ju inte min melodi, så jag är väl lite gnällig i största allmänhet. Gillar inte det övermöblerade, med, usch, olika sorters möbler, fiket i Öggestorp heller. 
Men sällskapet var trevligt och vi hade en rolig stund med härligt regn utanför fönstret. Så det blev en tre mig onsdagseftermiddag. 

Stor lycka! Jag får börja med ett nytt arbete. Denna gången om min första USA-resa. 
Hade en bild i huvudet långt innan resan hur jag tänkte ha tavlan. Rita ut staterna och sedan ha olika bilder från varje stat i dem och sätta några lösa bilder vid sidan om. Efter litet letande har jag nu kommit på vilka bilder jag vill ha. Inte helt lätt, de ska passa statens form och gå att sy någonlunda bra. I California blir det en spårvagn, Arizona, blir det två biler från Tomstone. Den ena ska vara Bröderna Earps och Doc Hollidays silluetter vid sidan om. Önskar att jag kunde få till Bryce Canyon Nationalpark, men den är så detaljerad att det bara kommer att se rörigt ut. Så jag kommer att sätta siluetter med de tre parkerna vi besökte och i de färger som de mestadels var. Nevada blir det Eifeltornet från Las Vegas. De extra figurerna kommer bli flygplanet jag flög med över Grand Canyon och Golden Gatebron.
På fältet runt, som kommer vara blått, för havet och grönt för resten, kommer jag sätta bokstäver om saker som vara viktiga. 
 
 
Så har det blivit några figurer i Serieserien till. Kan bara inte låta bli att sy dem.
Denna gången blev det figurer från Looney Toons, de kommer att höra ihop med Tweey och Sylvester. Sytt dem på stramalj som jag köpte i USA. Den är lite grövre en min favoritgallerväv. Det har gjort att detaljerna inte är så fina. Men efter förutsättningarna så blev de bra.
 
Men väven var extremt svår att vika in på baksidan vid strykningen. Stramaljen är mjukare än gallerväv. Så till slut strök jag fast fliselinen utan att vika in kanterna och klippte sedan bort allt. Lämnade bara en liten kant som jag sedan målade svart. Då trådar den upp sig lite, men ingnet brodergarn har släppt och det är huvudsaken.
Tyvärr blir de inte så styva när väven inte viks in under fliselienen. Så jag vet inte riktigt hur jag ska sy ihop dem eller om jag behöver sy en egen bakgrund till dim att sätta på. Får fundera på det.