Mitt liv är ju numera ganska så lugnt. Så här kan en vanlig dag se ut för mig.
 
Ligger alltid och läser innan jag går upp.
Sedan matar jag min goa innekatt.
Under vindermånaderna tänder jag i pannan innan jag går ut till ladugården och matar en skock hungriga katter där.
Sedan blir det äntligen mat till mig. Den äter jag framför datorn. Där brukar jag bli sittande en timma eller två beroende på vad jag börjar surfa om. Kan sitta och googla om olika resmål i USA hur länge som helst.
Kan sitta och googla även när jag inte har någon resa inplanerad. Vet aldrig om jag kommer att ha vägarna förbi just denna lilla ort i framtiden. Ju uddare saker desto roligare.
 
Efter det blir det normalt, om vädret tillåter och jag mår bra, en promenad med eller utan hund/hundar. Hur lång promenaden blir beror helt på om jag har sällskap med eller inte. I regel längre med en hund som kutar runt.
Kommer jag tillbaka från promenade innan tolv blir det lite te och nötter till fika. Efter tolv så gör jag i regel en tidig lunch. Fikar jag så blir lunchen runt tvåtiden.
 Fikar vid datorn men intar lunchen i köket lösande korsord. Sedan beror det helt på hur jag mår. Inte så trött kan det bli diverse pyssel. Kakbak, städning, ommöblering eller något annat som kräver energi.
Behöver jag gå och lägga mig gör jag det i regel någon gång emellan 14-18. Då kan jag sova allt från tio minuter till över två timmar. Sätter alltid på en film eller dokumentär på lagom ljudnivå. Sover bäst till Steve Attenboroughs härliga röst.
Efter sovpausen blir det för det mesta mer surfande tillsammans med en kopp te. Det händer att jag vaknar pigg men oftast är jag fortsatt trött och seg. Vid sjutiden är det dags för kvällsmat. Lite olika men för det mesta äter jag den vid köksbordet. Efter det spenderar jag kvällen broderande medan jag tittar på en film eller, oftast, någon deckare. En DVD med fyra avsnitt är i regel runt tre timmar. Precis lagom med tid att sitt och sy.
Avslutar dagen som jag börjar den, läsande i sängen.
Det var min dag.
God natt!
Som vanligt kan jag inte vänta tills jag behöver ytan inne i mitt sovrum/museum. Årets stora USA-resa är ju inte förrän i september men redan nu har jag gjort plats på en av väggarna. Precis som jag gjorde 2012. Lite över fem månader kvar väntar jag otåligt att få åka iväg.
Väggen som var kvar att tömma är också murstocken så det går inte att borra i väggen. Utan jag fick kämpa och såga, skruva och fila för att få dit en någorlunda vettig bräda. Tyvärr är brädan i sig själv inte platt, slagit sig något och väggen till vänster alldeles för mjuk att borra i. Får inte införskaffa allt för tunga eller sköra saker. För jag kan inte fästa högra delen av hyllan i väggen utan den står lös. Hoppar lätt ut vid minsta touch. Kan va bra att jag har lite begränsningar inför inköp och medplockande av prylar. har blivit lite väl mycket de senaste resorna. Behöver tänka på kvalitet istället för kvantitet.
Börjar få svårt med plats på väggarna i lägenheten. Så stora delar av helgen har gått åt till att fundera hur och var jag ska placera det jag flyttar på. Stackars Viktoria kommer jag att flytta på igen, givetvis. Har eventuellt en plats inne på kontoret.
Är väl inte helt nöjd med hur jag tvingades placera den stora Ivar-sektionen. Men samtidigt fick jag plats med alla handarbetsprylar på ett ställe. Så för tillfället är jag OK med lösningen.
Spegeln som varit i sovrummet har åkt upp på väggen i fastun. Också murstock, så den hänger bara på ett par små spikar. Men det brukar inte gå speciellt vilt till i hallen så det ska nog gå bra. Nu inväntar jag bara små klädnypor sedan är senaste omändringen färdig.
Så då är det bara att fundera på hur jag kan ändra om andra delar av lägenheten för att få mer plats på väggarna.
Har varit lätt hysterisk ett tag nu för att jag inte kunna möblera om. Något jag älskar att göra!
Så började sakta men säkert en bild ta form i huvudet på mig och när det händer går det inte att få bort den. Omöjlig att deleta. Så igår går jag mig iväg ut till ladugården för att leta lång bräda. Kanske inte så snyggt alltid med dessa brädor som jag är så förtjust i att använda. Men ack så praktiskt och platssparande.
Till min stora fasa hittade jag inga i ladugården. Vilken fasa! Måste jag ha min bild skramlande i huvudet utan att kunna förverkliga den. Det går ju visserligen alltid att åka till Cheapy och köpa. Det har jag gjort förut. Men jag kände för att fixa idag, inte någon annan dag.
Men tack o lov så hittade jag en lång, väldigt lång, bräda nere i sågen.
 

Längden jag behövde var 2.70 m. Brädan var nästan i helt perfekt längd för två längder. Wow, puh! Släpade upp den och sedan blev det avsågning och sandpappring i massor. Den har legat utomhus, om än under tak, i åratal. Så det var en del fågelskit och fiskfjäll att skrapa bort. Det där med fiskfjällen var dock inget bra. Något djur, utter(?), hade suttit och ätit sin middag på brädan. Så fort jag fick in brädan började det lukta fisk i lägenheten. Slutade med att jag smörjde in brädan med såpa. Hoppas att det tar bort något av doften. Luktar mest när jag sitter vid skrivbordet. I övrigt känns inte doften speciellt.
 
Hade inte tänkt så mycket på hur mycket jag skulle behöva plocka bort och flytta för att få upp de båda brädorna på väggen bakom skrivbordet. Men när jag började tömma Ivar-hyllan så upptäckte jag att jag var tvungen att tömma ALLA hyllorna i kontoret. Även den vid syplatsen. För att få rätt höjd på hyllorna. Men med vilopauser, som arbetsterapaupten, hur stavar man det, lärde mig att ta, lyckades jag till slut få ordning på röran utan att behöva sova i flera timmar. Tack Maria!
Är inte riktigt färdig ännu. Över alla filmerna ska jag sätta mina stats-lappar på ett snöre med klädnypor. Men måste hitta någonstans där de säljer små sådana. Har hittat på Panduro men känner inte för att skicka efter. Får leta vidare här hemma. Sedan ska eventuellt Mitt Livbroderiet upp inne i Ivar-hyllan vid syplatsen. Men har inte funderat färdigt där en. En ny idé har blommat upp i huvudet så jag får se hur jag gör idag.
De två brädorna räckte med lite över till alla mina filmer, TV-serier står på andra ställen, men många till får jag inte köpa. Eller så får jag börja städa bland filmerna. Det finns några som jag undrar varför jag köpte, eller som inte åldrats med behag. Får se om jag gömmer dessa någon annanstans. För annars får jag sätta ytterligare en bräda över de andra två. Det går men har ingen exakt likadan till. Men det behöver ju inte störa.
 
Det är ett senare problem.