Så var Hawaii 2016 färdig.
Det var lite annorlunda att arbeta med den tjockare väven. Stygnen har blivit bulligare, vilket i vissa lägen är snyggt, men som i andra blir lite för luddigt. Men lite detaljer har det blivit. Den har tagit ungefär en och en halv månad att sy. Nollan gick i ett nafs, enklare. Där valde jag solnedgång från min födelsedag. På femman har jag fått med lite av det som gjorde stort avtryck på resan. Skallerormens skallra, helikopterresan på min födelsedag, USS Missouri, vackra väldoftande blommor från Hawaii, Texassolnedgång och vattentornet hos Aubrey och Virginia och till sist vackra USS Arizonas minnesplats.
Funderade på hur jag ska placera siffrorna. Överlappande eller precis bredvid varandra. Valde till slut överlappande. De ligger nu på torkning men måste också sys ihop. Väven är tjockare och därför också något tyngre än vanligt.
Nu ska jag fundera på vad mitt nästa arbete ska bli. De som ligger på tur, ett par hus tex har jag inga bilder på än. Har en enklare idé att göra så länge. Ibland är det väldigt skönt att bara sitta och sy montont upp och ner i väven.
 
 
Nu har jag köpt ny telefon. En iPhone SE. Mindre än 6 men all dess prestanda och betydligt billigare.
Var och tittade på den häromdagen men när försäljarna börjar rabbla siffror, abonnemang och allt runt omkring blir jag bara yr i mössan.
Så för att få allt förklarat så jag förstår tog jag med mig systerdotter till Media Markt. Hon lyssnar när försäljarna pratar och sedan förenklar hon det hela för mig i lugn takt. Tack o lov att du finns Sara!
Jag kan riktigt höra hur säkringarna i huvudet börjar smälla när siffror börjar radas upp på hög. Siffror har aldrig varit min starka sida och inte har det blivit bättre nu. Men till slut förstod jag vad alla pratade om och jag bestämde mig för att köpa den. Blev en fin guldfärgad. För det var den enda de hade kvar.
Försäljaren, som kändes som om han hade lätt ADHD, var rolig och förstående. Det är inte lätt för gamla tanter att förstå allt teknikspråk.
Mobilen är blank o fin, än så länge. Smalare och lite längre än min iPhone 4. Men framförallt är den mycket lättare. 
Sara följde med hem och startade upp den. Hade kanske klarat det själv, med det gick aboslut mycket snabbare när hon hjälpte mig. Hon får allt att se så enkelt ut.
Så var det krångel med denna dator också.
Den har blivit mer och mer svårstartad. Som om sen inte hittar allt den behöver för att komna igång. Först fick jag starta om sen två gånger, sen tre och igår tror jag att den lyckades på åttonde omstarten. Men när den väl har kommit igång har det inte varit några problem som helst. 
Men det som gjorde att jag ringde datasnillet Per med en gång igår, var att den "frös", slutade fungera innan den stänger av sig själv eller jag tvångsavstänger den. Precis som min förra dator. 
Per var vänlig och kom hit på kvällen och då fungerade den, givetvis, utan några som helst problem. Startade med en gång! Grrrrr!!!
Han uppdaterade något som heter bios och tittade runt lite datorn. Tackade för sig och sa att vi hörs nästa vecka hur än datorn fungerar. Att den låser sig hade han förklaring på att minnet skickar info fram och tillbaka och ibland blir det fel och datorn vet inte var den ska göra och stänger därför av dig. Varför händer alltid detta mig? Måste tyvärr vara DBS, dåren bakom styret eller DBT, tangentbordet. Att jag aldrig kan få ha en dator som fungerar utan problem!!!