Så var det dags igen!
Med jämna mellanrum känns det som om bäckenfogen på höger sida glider lite ur läge. Så känns det i alla fall. Det kniper till och sedan gör det väldigt ont i vissa lägen. Kan gå utan några större problem och ligga går också ganska bra. Sitta gör ont och ställa sig upp är en ren pina. Men värst är det att gå på toa. Gör jätteont när jag när jag lutar mig åt höger. Får ta sats och hålla andan, det är som att någon kör in en kniv i bäckenet. Åt vänster går inte heller. Det gör inte ont, går bara inte att böja mig däråt alls.
Kände igår när jag låg och läste att fogen liksom gled ur läge och i morse hade jag jättevårt att ta mig ur säng. Nu kan jag få ha ont i några dagar eller flera veckor. Det är lite olika. Jobbigt är det i varje fall.
Vet inte om det har att göra med att jag trillat och satt i högersittknöl flera gånger eller vad det beror på att jag får ont där emellanåt. När jag läser om det på nätet har det alltid att göra med graviditet och jag är tämligen säker på att inte är därför jag har ont. Läkarna säger ischias, men jag har ju bara ont i bäckenet. Höger ben kan kännas lite stum i vissa lägen, men det gör aldrig ont. Inte så som mamma hade problem med i en herrans massa år.
Men vad det än är, så gör det väldigt ont!
 
När jag är ute och reser sparar jag noga alla kvitton. Varje kväll, under resans gång, lägger jag dem i enskilda mappar.. Då får jag ordning och reda på dem. Vilket visade sig bra när jag behövde visa vilka nationalparker jag betalat inträde till jag köpte parkpass efter några dagar. Kortet kostar 80 dollar per år och rangern drog av de femtio dollar jag redan betalat i två parker. Man känar på att ha ordning och reda!
Det är inte bara roligt att se vad jag shoppat. Det också kul att se när jag inhandlat något. Se när jag var och där under resans gång.
Något som jag avskyr är kvitton som det varken står var för affär/restaurang eller vad jag inhandlat på. Då får jag helt enkelt helt gå efter datum och tid. 
Jag sparar också på inträdesbiljetter och annat smått och gott. De brukar efter inskanning hamna på resevägg. Det enda jobbiga med det hela är att det tar sin lilla tid. Mycket tid att bara sitta och vänta, vilket gör mig rätt så frustrerad. Hittar på lite annat, men det brukar sluta med att jag rör ihop allt och jag får göra om en massa.
Men det är kul när allt är färdigt. Har inte gjort några reseböcker för de senaste tre resorna, tappat sugen på det, men annars kommer kvitton och biljetter in bland alla korten. 
 
 
Jag älskar att gå på Matmarknaden i Jönköping. Titta och lukta på allt som erbjuds. Jag går fram och tillbaka flera gånger och bara njuter. 
Det har varit lite tråkigare de senaste åren, då marknaden har varit exakt likadan. Men i år hade de nya länder med. Det gjorde mig extra glad. Jag bestämde mig för att prova på mat från Elfenbenskusten. Maten var lite lagom kryddstark, det gillar jag. Inte så stark att den bränner bort varenda smaklök. Mycket paprika i, som min mage normalt inte klarar, men som inte sa ett pip efteråt. Men det som var godast var kycklingen. Den var så spröd och mjuk att den nästan föll isär av sig själv och jag behövde knappt inte tugga på den. Önskar att jag fått mer än en, men jag hade valt en liten portion. Så jag fick skylla mig själv. Lite roligt att de serverade den med både ris och potatis.
Flöt runt lite till och tittade och luktade och njöt. Till efterätt köpte jag miniplättar från Nederländerna med jodgubbssylt på. De har jag ätit förr och de är mycket goda.
Tänkte att jag brukar alltid stöta på någon jag känner och strax därefter gick jag på en systerdotter.  Efter någon timma eller så kände jag mig nöjd och gick tillbaka till till biografen för ytterligare en film till.