Före och efter effekter är påsydda.
 
 
Oj, gick Alabama fort så gick Kentucky ännu fortare. Gjord på en dag. Men största anledningen till det är att den är gjord på den stora av de tre gallervävsstorlekarna. Bilden blir inte lika detaljerad. Men jag hade heller ingen direkt bra bild från Kentucky. Vi körde bara snett över den smalaste delen av staten. Röda lilla slingan på kartan. Att jag aldrig lär mig. Hur många resor ska jag behöva göra innan jag stannar och tar åtminstone ett bra kort. Att ta på interstatevägen i farten är inget speciellt precis. Den lilla bilden är från en grusväg i Land between the lakes. Ett stort fritidsområde som blivit då de dämt upp två floder i Kentucky och Tennessee.
 
 
Oj, vad fort det går nu! Syr lappar på löpande band.
Var inte inne i Alabama speciellt mycket men han ändå med en filminspelningsplats.
USS Alabama ligger numera och flyter i Mobile. Här spelades några scener in från Under Belägring med Steven Seagal in 1992. Traskade runt inne i skeppet tills jag trodde jag skulle bli tokig. Det är ett väldigt stort skepp. Men när jag kom till matsalen eller vad det nu heter på militärspråk, och kände igen mig ifrån filmen var det ändå värt det.
Det är alltid intressant att se hur lång tid böckerna som jag beställer från USA via Amazon.co.uk kommer att ta innan de kommer fram. Och var de varit någonstans. Längst bort är ju Nya Zeeland och vanligast är Nederländerna. Denna gången har den stackars lilla boken tydligen varit fast i Tyskland både länge och väl. Beställde boken den 8 oktober och idag, 21 dagar senare, dök den upp.
Tydligen har det varit problem med förpackningen. Kraven för artikel 9 och 10 i något kontrakt med den europeiska gemenskapen har inte mötts. Vad de nu kan tänkas vara. Boken är 10,5 x 17 cm stor eller om man nu säger liten. Ilagd i en tunn påse som klistrats ihop. Lite större påse än vanligt annars är det ingen skillnad på paketet mot hur de brukar se ut. Kanske är det tyskarna som är lite gnälligare än holländarna och fransmännen. Lång tid tog det i alla fall. Böcker som jag beställt samtidigt dök upp förra veckan utan några som helst problem. Hmmm tyskar...