Så var 2018 slut och det är synd att säga att jag kommer sakna dig.
Inte för att det varit ett otroligt gräsligt år men det har heller inte varit det roligaste.
Lilla mamma somnade in lugnt och stilla i augusti. Jag saknar henne men den riktiga mamma försvann för flera år sedan då demensen började ta över. Så sorgen är inte så tung. Jag kommer för alltid sakna henne. Hennes goda mat och sanslöst goda bullar. Vila i frid lilla mor.
Jag gjorde två stycken resor till annant land. Den inte helt lättsmälta resan till västra USA. Där vi hamnade i både snöstorm, åska, hagel och regnstorm men också i underbart sommarväder. Höjdpunkterna var lilla utomjordiska Rachel i Nevada och de underbara åsnorna i Oatman, Arizona. De ville jag inte lämna. Så underbara.
Knappt en månad efter USA-resan åkte jag till Nordirland med systerdotter och en kompis till henne. Vi hade otroligt roligt. Aldrig har jag vandrat så mycket på en semester som jag gjorde på denna. Höjdpunkten var de underbara timmarna i total ensamhet i Mournemountains. Jag var alladeles tagen av den karga men vackra naturen, stillheten och ron som infann sig.
Jag har gått på bio nästan varje vecka under året och ofta sett två åt gången. Några gånger blev det tre på raken. Runt åttio biobesök hann jag med. Favoriten blev Mamma Mia - Here We Go Again som jag såg jag fem gånger. Sista gången var det sing-a-long. A Star Is Born såg jag en och en halv gång. Tycker första timman är helt fantastisk så personalen lät mig smita in gratis för att titta på första timman en gång till. Är så mycket på Filmstaden att jag blivit jättebra kompisar med de flesta som jobbar där. #bästapersonalen.
Jag hann också resa runt i Sverige under året. Vättern Runt två gånger ena gången med systerdotter och far i bil och andra med tåg. Hade en liten tågluffardag, Nässjö - Falköping - Örebro - Hallsberg - Katrineholm - Linköping - Nässjö. Längre stopp i Örebro där jag tog en närmare titt på slottet och Wadköping och i Linköping hann jag också gå på bio. Vad annars! Som vanligt gjorde familjen också två resor till Simonstorp för att se till Mosters grav. Alltid lika roliga resor. Inte många vägar vi inte åkt på mellan Simonstorp och Kynholmen.
Det blev två Stockholmsresor tätt efter varandra. Hipp som happ bestämde jag mig för att åka på Shania Twain och hade hur roligt som helst. Sjöng mig hes av ren lycka. Veckan efter var jag på Sy- och Hantverksmässa och kunde sorgligt nog konstatera att broderandet är en utdöende konstart. Passade också på att besöka våra roliga släktingar. Hos dem blev jag kvar halva natten.
Sommaren var varm och plågsam. Oftast var jag helt utslagen efter att ha varit ute med hundarna på förmiddagen. Så resten av dagen spenderade jag hasande runt lägenheten eller i sängläge. Det var en lång, het och jobbig sommar. 
Förvirrat och plågsamt blev det också när jag gjorde mitt årliga besök hos neurologen. Där skrek läkaren att jag hade absolut inte MS. En missbildning på lill hjärna, autism och kanske lite MS i alla fall. Sa han att det var. Vi kom helt i kant med varandra och min journal är ingen rolig läsning. Förvirrad och chockad ringde jag och pratade med en sjuksköterska som bokade tid hos en annan neurolog. Hon sa, jo, jag har MS men en godartad variant. Hur nu en obotlig sjukdom kan vara godartad? Skulle vara att jag aldrig kommer att bli sämre än var jag är nu. Vilket är tillräckligt för att krångla till livet för mig. Båda läkarna var dock överens om att jag skulle sluta ta min bromsmedicin uder ett år. Hittills har jag inte märkt någon skillnad. Blir fortfarande totalt utmattad så fort jag gör något som kräver koncentration, stimmiga miljöer och omändring i min omgivning. Lugn o ro och fasta rutiner gör att jag mår bäst.
Översvämning i badrummet pga av stopp i avloppet gör nu att jag nu kommer få ett nytt badrum. Jag hade full panik när det rann och forsade vatten överallt både på övervåningen och på undervåningen. Det blir inte bara nytt badrum hos mig utan även på nedervåningen. Hallarna både uppe och nere blir upputsade och även trappen upp. Det kommer att bli en stökig start på året.
Det har blivit mycket broderande givetvis. I timmar broderar jag varje kväll jag är hemma. Äntligen har ett arbete som blivit liggande i över fyra år färdigt. Det har blivit fler och fler figurer till min serievägg. De är roliga att sy. De kräver inte så mycket koncentration, de är bara att sy. Krångligare arbeten har blivit svårare att göra tyvärr. Men än kan jag sy, så det är alltid något att glädja sig över.
Har också fått nöjet att lära en blivande brodös att sy. Det är alltid roligt när någon intresserar sig för det jag brinner för.
Winston är ett härligt sällskap om än inte i den tidiga morgontimman då han väcker mig för att kela. Men oftast är han otroligt mysigt sällskap, den lille pratsamme missen. 
Nu tittar jag framåt 2019 där det blir en resa till Texas i mars bland annat.
Hej då 2018!
 
 
 
På onsdag kommer snickarna och då är snart mitt härliga badrum bara ett minne blott.
Så idag har jag börjat plocka bort alla saker från vägar och golv.
Bland annat skulle jag flytta ett par hyllor fulla med mina öronhängen. Den första hyllan fick de hänga kvar på men den andra var alldeles klabbig av något som måste läckte från flaskorna som står överst. De öronhängen som jag inte använt så mycket var helt täckta av klabb. Gick inte att få bort med hett vatten hur mycket jag än försökte. Putsade och putsade. Behöve också tvätta hyllan så jag var tvungen att lyfta bort alla mina öronhängen till den andra hyllan. Vi talar över hundra öronhängen! På hyllan vid spegeln har det också hängt en massa.
Jag kunde bara ta tre, fyra stycken åt gången. Ville ju inte blanda ihop dem för mycket. Så det tog sin lilla tid. Det var så mycket att koncentrera mig på att hjärnan efter ett tag blev helt till mos och jag fick till slut gå och lägga mig helt utmattad. Mer behöver jag inte för att hjärnan ska bli överbelastad och lägga av. Otroligt frusterarnde!
 
Får nog ta och starta egen resebyrå med inriktning på bilresor i USA!
Min resekompis från tidigare i år och förra året planerar att bila från kust till kust i USA nästa år. En långtida dröm för honom.
Jag har inte möjlighet att följa med. Har redan tre resor planerade för de kommande två åren. Men han undrade om jag kunde hjälpa honom att planera. Det gör jag ju så gärna! Har hur många tips som helst att ge när det gäller allt från planeringen av resan till själva resan. 
 
Vi tittade på flygbiljetter hyrbil och ESTA. Klick här och titt där.
Jag är ju, utan att skryta, en helt sanslös expert på USA!
Han ville åka Boston till San Francisco med stopp i Nashville. Där emellan kunde jag tipsa om intressanta saker. Flygbiljett hittade jag på väldigt billigt på Resia.se. Hyrbilen hittar jag på www.holidayautos.com. Hyrbilen blir dyr då han vill hyra den i en stat och lämna tillbaka den i en annan. Det blir en avgift på ca 5000 kr extra. Men jag upptäckte att om han åkte motsatta hållet så blev hyrbilen 2000 kr billigare. Stora skillnader mellan hyrbilar i de olika staterna. Som att det gör tusentals kronor att hyra bil i New Jersey med uthämtning på Newarks flygplats istället för angränsande New York. Det är bara att ta en billig buss från Manhattan till Newark. Tar inte så lång tid och absolut värt det.
Man behöver heller inte den försäkring som hemsidan försöker pracka på den hyr bilen. Helt onödig och bara ett sätt för hemsidan att tjäna extra pengar. Likadant är det med försäkringen uthyraren försöker tjat på dig att ta när du hämtar ut bilen. Helt onödig den också. Allt ingår i det pris som anges när du väljer bil. 
ESTA är livsviktigt, utan det släpps man inte in i USA. Det finns dock otroligt med lurendrejerisidor som tar alldeles för mycket betalt för det hela. Du få oftast ett ESTA men får betala dyrt för det. Det ska aldrig kosta mer än 14 dollar
www.esta.cbp.dhs.gov/esta/ är den rätta adressen.
Ska anskaffas senast 72 timmar innan avresa och gäller i två år. Ett nytt ESTA ta evigheter att fylla i då de ska veta precis allt om dig. Vad du jobbar med och vad dina föräldrar heter och är födda i för land tex.  Det är också viktigt att ha med en kopia på det godkända beskedet. En del bolag frågar efter det, andra inte. Vissa kan hjälpa till att skriva ut ett nytt på flygplatsen, andra vägrar släppa på dig.
Åker man raka vägen från San Francisco, Kalifornien, till Boston, Massachusettes, är det ca 500 mil enligt Google Map. Jag brukar lägga till ungefär 100 mil från Google Map uträkningen på en 14 dagars resa. Man kör ju aldrig raka vägen. 
Pelmas ska vara ute i 20 dagar och har tid att ta lite avvägar. När vi var ute i förra året körde vi 771 mil på 17 dagar. Med tre dagar till kommer han säkert kunna komma upp i över 800 mil. Jag får ge tips om saker att se och göra olika resrutter. Så får han välja vilken väg han vill.
Han ska åka i september så jag har några månader att sitta och googla resväg. Det är givetvis roligast att få skapa en resa till mig själv. Men så länge jag får sitta där med Rand-McNallys USA-karta och googla är jag nöjd. Jag gör ju det ändå i vilket fall som helst. Så nu kan jag lika gärna göra det för någon annan.
Som sagt, jag får nog starta en egen resebyrå.