Nu har jag bokat hotell i Stockholm på nyårsnatten.
Valde ett annat hotell än Kung Carl, som jag bott på under två andra övernattningar i år.
Satt och tittade runt på booking.com och hittade ett hotell mitt inne i Gamla Stan som ligger i en byggnad från 1400-talet. 
Såg väldigt charmigt ut. Kan vara roligt att stanna på flera olika hotell i huvudstaden.
Först var jag lite tveksam om jag skulle åka upp. Det kommer ganska så få filmer på bio som verkar intressanta över julen. Men det är ju inte sagt att jag inte kan gå på en film jag redan sett. Skulle inte gnälla om jag "tvingades" gå på Bond-filmen en gång till, den fjärde i så fall.
Funderar också på om jag ska kontakta våra släktingar och fråga om de har tid för en träff. Kanske under eftermiddagen på nyårsdagen.
Jag vill verkligen inte bli bjuden till dem på nyårsnatten. De är helt galet roliga men då vill jag fira för mig själv. 
Jag har inget ont av att umgås med dem men skulle jag hamna på en fest med deras kompisar skulle det bli jobbigt för mig och jag skulle åter få en nyårsnatt där jag bara längtar efter att får vara för mig själv.
Är vädret bra så kan jag ta en tur till Skeppsbrokajen i Gamla Stan och titta på fyrverkerier, annars stannar jag på hotellet. 
Så viktigt är inte tolvslaget.
Under kvällen får jag försöka hitta en trevlig restaurang att äta gott på. Någon borde det finnas i Gamla Stan som är öppen eller så kanske de serverar något på hotellet. Har inte kollat upp det än.
Har ju funderat ett tag på att hitta på nya traditioner på julafton men inte kommit på något bra alternativ. Men jag kanske får skapa en ny tradition på nyårsafton istället. 
Åker jag bort på julen måste jag ju stanna flera nätter. Vill ju inte vara på resande fot på själva julafton. Men att stanna borta över nyårsnatten kan ju bli trevligt. Lagom länge med en natt.
Då kan jag skämma bort mig lite mera än jag kan om jag är borta flera nätter.
Med det bokade hotellet känns det som om jag kan se fram emot nyårsnatten. Det har jag aldrig gjort.