Våffelkväll med föräldrarna och faster och farbror. Vi åt och smaskade och hade allmänt trevligt. Jag visade mina fotoböcker från förra årets USA-resa och så tittade de runt i min lägenhet. Som är mer museum över mina handarbeten och USA-resor än bara en vanlig lägenhet :D
Våfflor är något som jag älskar både smeten och den färdiga våfflan. Receptet är gammalt och väldigt gott.
VÅFFLOR
 
100 g smör
4 st Ägg
4 dl Mjölk
4 dl Mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk socker
1 tsk salt
 
Smält smöret och blanda sedan ihop allt i rymlig bunke. Grädda i våffeljärn.
Har ni tur så har ni ett gammaldags våffeljärn med fem hjärtan. Det är så en riktigt våffla ska se ut!
 
Det går alltid att tänja på regler. Nikkie får ju egentligen inte vara uppe på borden. Men det har hon löst med att hon lägger sig på något som ligger på bordet. Så tekniskt sett ligger hon ju inte på bordet!
På bilden ligger hon på en liten bricka, sticker ut lite vid ändan. Hon är ingen liten katt men har en otrolig förmåga att rulla ihå sig och få plats just överallt.
 Vanligen lägger hon sig hon på en tidning eller liknande. Alltid med minen jag ligger INTE på bordet! Stör mig inte. Sötnosen, är liksom svårt att köra bort henne då...
Så ser brickan ut utan katt ;D
 
Håller på med mina memoarer. Ja, inte över hela mitt liv. Bara över mitt broderiliv :D
Det är ju så hysteriskt roligt att göra fotoböcker på nätet så jag grubblade över vad jag kunde hitta på när fotoböckerna med min senaste USA-resa var färdig. Då kom jag på den briljanta idén att göra en bok om mina broderier. Försöker skriva lite om dem, minnen som hänger ihop med vissa och när jag gjorde dem. Tyvärr komker jag inte ihåg när jag först började sy, men gammal var jag inte.
Har också med lite om vad min broderiådra kommer ifrån. Har fotat gamla handarbeten både från mammas och pappas sida. Ska försöka vara så grundlig som möjligt. Får se hur det går.