SOUTH CAROLINA - THE PALMETTO STATE - 2001, 2011

       Har man bråttom ska man inte åka igenom Myrtle Beach. Här verkar det alltid vara mycket trafik. Staden ser precis ut som alla kuststäder verkar göra på östkusten. Glöm det där med att se havet. Condos, condos, condos och ännumera condos. Här finns också utöver alla lägenhetshotellen mängder med minigolfbanor. Den ena mer kreativt utförd än den andra. Jösses! Men är ni hungriga stanna gärna på Subway längs med Highway 17 här serverar ett par trevliga och flinka grabbar goda subs, smörgåsar.
       Strax norr om Charleston ligger Boone Hall, en gång en enorm plantage men nu har de sålt bort det mesta. Den grundades redan 1681 av Major John Boone, en av de första som bosatte sig i South Carolina. Här odlades bomull och pecannötter. Nu för tiden odlas här persikor, jordgubbar och julgranar. Här spelade de in 80-tals TV-serien Nord och Syd med Patric Swayze. Men det visste jag inte när jag gjorde ett stopp här 2001. 
Jag tar en guidad tur inne i huset, som tyvärr bygdes så sent som 1934, men innuti ser det äldre ut. De har gått in för att hitta möbler för tiden då de bygde plantagen. På en vägg hänger en gammal inköpslista. Mitt bland all maten och nyttosaker står det slav. Också en "sak" att ha med på en inköpslista. Boone Hall var annars känt för att behandla sina slavar ganska så väl. Elitslavarna, de som jobbade inomhus eller var duktiga hantverkare hade egna små stugor. Nio av dessa finns kvar. De står uppradade längs med den vackra och helt trädöverhängda allén. Hela stället var otroligt välskött en ren njutning att skåda.
      Vill man ha pool på rummet ska man stanna på Motel 6 i Charleston. Men vi uppskattade inte detta så vi bytte rum:D Charleston är en mycket mysig trång stad. Vackra hus trängs längs med de smala, extremt smala, gatorna. Här finns också hangarfartyget USS Yorktown. Vi tar en tur runt skeppet. Kul att se ett hangarfatyg men ändå liten besvikelse. Den var inte speciellt stor och ganska så nergången på sina håll. Uppe på däck fanns massor av olika pensionerade flygplanssorter. Vi traskar runt inne fartygets "mage", upp och ner för smala stegar och trappor. Här fanns allt från tandläkare till matsalar. 
      Vid statsgränserna ligger ofta butiker som säljer all möjligt krafs. Allt från T-shirtar till fullständigt onödiga prydnadssaker. Det mesta med statens namn på. Alltid hittar jag nåt kul att packa ned i resväskan:D
     
RHODE ISLAND - THE OCEAN STATE - 2011
      Vi blåser på igenom Rhode Island på nolltid. I-95 är stor bred. Först är det endast bebyggelse men när vi blåst igenom Providence med omgivning blir det rullande kullar som inte stoppar upp farten det minsta. Vi märker inte att vi lämnat Rhode Island förrän vi är en bra bit in i Connecticut. Hej Då! 
    Var på J20 match idag och blev jättedålig efteråt. Hade svårt att ta mig hem.
Det är visserligen väldigt mycket fart och fläkt över en juniormatch. Böljar hela tiden fram och tillbaka med få avblåsningar. Brukar klara det men idag hängde jag inte med alls. Nu har till och med hockeyn blivit jobbig. Ska jag ha något roligt att se fram emot? Köra är en plåga. Kramar nästan ihjäl ratten. Vara runt en massa folk har jag visserligen aldrig direkt gillat men nu blir jag ofta helt utmattad. Gå och handla och leta efter något i hyllorna som jag inte vet var det är, gör mig yr i huvudet. Måste gå samma runda i affären för att få med vad jag ska. Svårt att få andra matvanor om man så säger. Skriva för hand är efter en kort stund nästan omöjligt. Texten spretar åt alla möjliga håll. Tack o lov för deleteknappen på tagnentbordet för bokstäverna i ett ord kan komma i all möjlig ordning. 
Att brodera har blivit lite svårare men jag tänker inte låta min MS förstöra det nöjet också!