Eddie är för rolig. Han är en sådan liten fegis. När vi var ute idag så gick jag åt fel håll. I alla fall om man ska gå efter hur Eddie reagerade. Valde att gå motsatts håll på varvet jag brukar gå med den lilla skållade byrackan. Eddie var inte med på detta utan pep iväg på vanliga vägen. Jag ropade på honom men han verkade inte höra mig för jag såg hur han sprang fram och tillbaka innan han upptäckte mig. Sedan höll han sig inom synhåll en bra stund. När jag sedan genade genom skogen för att komma över till en parallell väg blev han ett litet plåster. Nu går hon verkligen inte som hon brukar. Bäst att hålla sig i närheten.
Sedan blev han otroligt uttråkad när jag hittade rätt så mycket kantareller. Speciellt på mitt hemliga ställe. Här var svamparna handflatsstora. Men det gäller att titta ordentligt. Inte lätt att hitta svampen bland mossan och det snåriga gräset. Men det blev nog en tre liter i alla fall. Inte illa detta urusla svampår.
Operahuset färdigt! Nu har jag bara en irländsk stenmur kvar och Mirror Lake. Där ska motivet se likadant ut på båda håll eller vad jag nu ska säga. Berget som speglar sig i den spegelblanka sjön. Hmm. Får nog pilla om lite. Upptäckt att jag inte fått det exakt likadant när jag ritat upp mönstret.
Att klippa gräset så här års är inte roligt någonstans. Kallt och blött.
Får packa på mig massor med kläder. Även vantar är ett måste. Vilket gör det lite svårstyrt men hela allt runt omkring och trädgården tar nästan tre timmar att klippa. Började med att klippa allt runt omkring ladugården och sågen. Var nästan färdig när det började regna. Gick in och åt och la mig och sova en stund. När jag vaknade hade solen torkat upp det mesta av blötan. Snabbt ut för att ta mig an trädgården. Men eftersom jag först måste plocka äpplen innan jag kan klippa hann jag aldrig så långt som till gräsklippning. Hade bara plockat undan ett fåtal äpplen när det började ösregna igen.
Ett par dagar senare kunde jag klippa i trädgården. Men då var det kallt i stället för regnigt. Endast 4.8 grader "varmt" när jag gick ut på förmiddagen. Brrr.
Tacka vet jag att klippa gräset en varm sommardag i shorts och linne. Då är det roligt att åka runt och digga till musik och klippa gräs. Och så inga äpplen att plocka först. I år är det väl inte så många som förra året. Då plockade jag inte, då skyfflade jag äpplen. Jösses, vad äpplen! Men det räcker med äpplen i år också. Det tar sin lilla tid innan. Men jag får väl koncentrera mig på musiken. Då blir det mesta roligt.