Lucky blev Harry Dean Stantons sista film och det är ett fantastiskt avsked..
 
Filmen handlar om nittioårige Lucky, som lever själv en bit utanför en stad i södra Arizona. Varje dag gör han samma rutiner. Börjar dagen med en cigarett, ett glas mjölk, en kopp kaffe och lite yoga. Harry är förvånansvärt smidig. Sedan går han in till stadens lilla fik, där han sitter och löser korsord i timmar. På eftermiddagen går till en av stadens barer och tar en Bloody Mary eller två. Filosoferar med de lätt ålderstigna gästerna och så rullar det på. Det händer egentligen inte så mycket. Men det är så hjärtevärmande och charmigt att jag inte kan sluta le, stort, under hela filmen..
Harry är fantastisk som Lucky och runt honom finns massor av roliga och udda karaktärer. David Lynch spelar en udda herre som sörjer sin sköldpadda som rymt. Ed Begley Jr spelar läkare som nästan chockat förundrar sig över hur god vigör Lucky är i, trots rökandet och spriten. 
Här finns scener som är otroligt roliga, men också mycket rörande. När Lucky börjar sjunga på ett barnkalas han blivit bjutet till hos en mexikansk familj, rörs jag till tårar. 
En underbar liten pärla som värmer i höstmörkret.
Harry Dean Stanton, vila i frid.
 
 

Kommentera

Publiceras ej