Det händer inte så ofta nu för tiden att jag bakar.
När jag hade mamma att baka till blev det någon kaka eller tre i veckan. Hon älskade att bjuda på fika.
Nu bakar jag mest bara om det behövs till tex hembygdsföreningen eller missionskyrkan. Men ibland blir jag sugen på smet eller deg, bara därför jag en gång börjat baka. Jag älskar deg/smet!
Ibland har jag tex grädde över eller som igår, jag har mycket yoghurt.
Så jag googlade på lämpig sockerkaka och hittade en sockerkaka med cheesecakefyllning av från en konditor som tydligen har egen kokbok, Simonas Söta.
Jag började med att tota ihop cheesecakefyllningen och den blev inte alls som i receptet.
Hon varnade för att man inte fick röra om för mycket för då skulle den bli rinnig. 
Det blev den!
För det gick inte att få ihop ägget, philadelphiaosten och florsockret med några få omrörningar.
Nästa gång får jag först röra om osten och florsocket och sedan tillsätta ett vispat ägg och se om det hjälper.
Sedan var det bara att blanda ihop sockerkakssmeten smidigt. Gick hur lätt som helst och sedan var det bara att hälla i allt i en mjölad form. 
Jag hade lättyoghurt med vaniljsmak istället för den naturell med 10%.
Man ska först hälla i hälften av smeten och sedan klicka i cheesecakefyllningen men eftersom den blivit väldigt tunn så hällde jag på den och sedan resten av smeten och sedan in i mitten på ugen.
Eftersom den var så blöt fick jag grädda den över en timma innan den var genombakt. Annars skulle det gått på femtio minuter. Nu blev det ca 1,15.
Stjälpte upp den och lät den svalna något innan jag delade på den. Kunde inte vänta allt för länge. Ville se hur den var inuti.
Fyllningen hade lagt sig mestadels i botten med endast ett litet lager av sockerkassmet men en rand hade det blivit mitt på.
Den var otroligt saftig och god och jag åt upp alldeles för mycket av den innan den hade blivit sval.
Bäst skulle den tydligen vara om man förvarat den riktigt kallt.
Men när jag tog en skiva idag, så tyckte jag nog att den var godare lite halvvarm. Vanliljsmaken kom fram bättre.
I receptet ska man skaka ut florsocker på den när den kallnat. Hon hade en platt form och hade gjort sockret i fint mönster.
Jag har en helt annan form och skippar florsockret. Går bra utan.
Nästa gång jag gör den ska försöka blanda fyllningen försiktigt och se om jag kan få den så den går att klicka på istället för att hälla över i stor mängd.
Rent smakmässigt gör det nog ingen skillnad.
God var den i alla fall!
 
 

Kommentera

Publiceras ej