SOUTH CAROLINA - THE PALMETTO STATE - 2001, 2011

       Har man bråttom ska man inte åka igenom Myrtle Beach. Här verkar det alltid vara mycket trafik. Staden ser precis ut som alla kuststäder verkar göra på östkusten. Glöm det där med att se havet. Condos, condos, condos och ännumera condos. Här finns också utöver alla lägenhetshotellen mängder med minigolfbanor. Den ena mer kreativt utförd än den andra. Jösses! Men är ni hungriga stanna gärna på Subway längs med Highway 17 här serverar ett par trevliga och flinka grabbar goda subs, smörgåsar.
       Strax norr om Charleston ligger Boone Hall, en gång en enorm plantage men nu har de sålt bort det mesta. Den grundades redan 1681 av Major John Boone, en av de första som bosatte sig i South Carolina. Här odlades bomull och pecannötter. Nu för tiden odlas här persikor, jordgubbar och julgranar. Här spelade de in 80-tals TV-serien Nord och Syd med Patric Swayze. Men det visste jag inte när jag gjorde ett stopp här 2001. 
Jag tar en guidad tur inne i huset, som tyvärr bygdes så sent som 1934, men innuti ser det äldre ut. De har gått in för att hitta möbler för tiden då de bygde plantagen. På en vägg hänger en gammal inköpslista. Mitt bland all maten och nyttosaker står det slav. Också en "sak" att ha med på en inköpslista. Boone Hall var annars känt för att behandla sina slavar ganska så väl. Elitslavarna, de som jobbade inomhus eller var duktiga hantverkare hade egna små stugor. Nio av dessa finns kvar. De står uppradade längs med den vackra och helt trädöverhängda allén. Hela stället var otroligt välskött en ren njutning att skåda.
      Vill man ha pool på rummet ska man stanna på Motel 6 i Charleston. Men vi uppskattade inte detta så vi bytte rum:D Charleston är en mycket mysig trång stad. Vackra hus trängs längs med de smala, extremt smala, gatorna. Här finns också hangarfartyget USS Yorktown. Vi tar en tur runt skeppet. Kul att se ett hangarfatyg men ändå liten besvikelse. Den var inte speciellt stor och ganska så nergången på sina håll. Uppe på däck fanns massor av olika pensionerade flygplanssorter. Vi traskar runt inne fartygets "mage", upp och ner för smala stegar och trappor. Här fanns allt från tandläkare till matsalar. 
      Vid statsgränserna ligger ofta butiker som säljer all möjligt krafs. Allt från T-shirtar till fullständigt onödiga prydnadssaker. Det mesta med statens namn på. Alltid hittar jag nåt kul att packa ned i resväskan:D