Domkyrkan är både en otroligt vacker kyrka och intressant konstutställning. 
Men anor från 1100-talet har domkyrkan Sveriges näst största kyrkorum. Bara Uppsala Domkyrka är större.
Den har en fond som testementerades till kyrkans utsmyckning på flera miljoner och det märks. Det finns så otroligt mycket intressant att titta på. Jag skulle kunna gå här inne i flera timmar utan att ha sett allt.
Det bästa av allt är att trots att mycket av utsmyckningen är ny så smälter den in snyggt i den gamla stilen. Det gäller att verkligen titta sig omkring för överallt finns det saker att förundras över.
I golvet har de gjort små titthål med frälsarkransens alla pärlor i. Mycket snyggt. De börjar nere till vänster i kyrkan och går runt hela kyrkorummet. Jag missar dem till en början med när jag väl upptäckt dem går jag från den ena till den andra. Mycket snyggt gjort.
Vid en vägg hänger en före detta altartavla som varit utlånad till Nederländerna i herrans massa år. De skulle helst vilja behålla den då den mycket kände konstnären, som jag kände igen namnet på men inte kan komma ihåg namnet på, var från Nederländerna, men det går inte Linköpings Stift med på. Hur den för flera hundra år sedan kom hit med en svensk kung är lite oklart. Har han köpt den eller helt enkelt stulit den? Om jag kommer ihåg rätt så var den på en båt som skönk.
Började prata med en som jobbade i kyrkan och fick en liten intressant miniguidning. Hon visade ett klotter på en pelare som troligen gjorts på 1400-talet. På andra pelare har altarpojkar klottrat genom alla tider. Den nyaste var från 2015 men det fanns klotter som var ett par hundra år.
Kul detalj på en liten vägg. Den lilla, lilla stegen, kanske 20 centimeter, hade ingen förklaring men var så jättesöt.
Det finns så mycket detaljer att titta på att jag nästan blir snurrig. Det gäller att titta både på golvet, taket och allt där emellan. Linköpings Domkyrka är verkligen ett intressant besöksmål.
Nöjd och glad lämnade jag till slut den fantastiska domkyrkan. Jag har varit här flera gånger och kommer säkert att gå hit igen. Den är verkligen mäktig och häftig.