Alexander Dumas bok om de tre musketörerna det hur många filminspelningar som helst verkar det. Grund historien är den samme. Richelieu intrigerar med hjälp av Buckingham och Milady att ta över den franska tronen. De tre musketörerna med hjälp av unge D'Artagnan försöker stoppa dem.

Jag har sett tre olika versioner. Den från 1973 med bla Michael York och Richard Chamberlain. Kommer inte ihåg så mycket mer än jag tyckte den var lite lätt töntig. Michael York är heller ingen favorit. Atos, Porthos och Aramis är bäst.

1993 version med Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Chris O'Donnell, Tim Curry mm är väl inget mästerverk direkt men onliners står som spön i backen. Tim Curry som Richelieu är helt suverän. Han har underbar timing. Oliver Platts Porthos gör mig också väldigt glad. Rebecka DeMorneys Milady får till sina onliners bra också. Den ende som är helt fel är Chris O'Donnell. Han ser ut som en liten tös i sin långhåriga perukt. Låter som en också. Men som sagt filmen är hyrsteriskt rolig. Har sett den fyra gånger på bio.
Richelieu:"With a snap of my fingers I can put you back where you came from."
Milady(med kniv i handen) "With a flick of my wrist I can change your religion."


I 2011s version fullständigt myllrar det med snygga karlar. Luke Evans Aramis är favoriten, unge Logan Lerman är lite väl ung för att jag ska gå igång, blir lite väl gummsjukt då, men har otroligt charmig utstrålning. Mads Mikkelsen som Rochefort är inte fel. Matthew Mac Fadyen är väl inte så snygg men hans röst är härligt djup. Orlando Bloom som Buckingham passar jättebra som skurk. Precis vad han behöver. Blir för mesig när han är god. Ray Stevenson som bufflige Porthos är helt rätt. Här finns massor av häftiga actionscener. The War Machine är väl lite väl överdriven men samtidigt genererar den massor av läckra actionscener så jag kan inte klaga allt för mycket på den. Sett den två gånger på bio. Än så länge...
D'Artagnan: "You need to apologize to my horse."

Det de tre versionerna har gemensamt är fäktningsscenerna. Älskar när de fäktas! It's so sexy! Fram med fler filmer där karlar fäktas i mängder. Love it!