Min katt är lite rolig och lagom udda. Han älskar att ligga inne på badrumsmattan.
Jag kan hitta honom där inne på vilken tid som helst på dygnet.
Ibland ligger han utsträckt och ser ut att ha det härligt men ofta sittligger han och stirrar rakt in i en av väggarna.
Vad är det som drar där inne?
Han har alltid spenderat mycket tid där inne, så det är inte bara sedan badrummet renoverades.
Han kommer nästan alltid och lapar vatten när jag ligger i badet. Så mysigt när han sätter ner sitt huvud tätt intill mitt och lapar. 
Han hoppar också upp och lapar vattendroppar i handfatet. Men att han bara ligger på golvet och stirrar rätt in i en vägg känns lite udda.
Ibland funderar jag på om han ser möss. Vilket är omöjligt med nyrenoverat badrum, inomhuskatt och ett knippe ladugårdskatter. Eller är det en fågel eller två som flugit genom den öppna balkongdörren? Det har hänt flera gånger.
Det är golvvärme i det nya badrummet men den är inte på hela tiden. Så det kan inte vara därför han gillar att ligga där hela tiden.
Han är så söt när han ligger helt utsträckt med tassarna framför sig. Men så fort jag börjar kela med honom drar han in dem under sig. Skulle jag göra tyngre grejer när jag sitter på toa så går han. Annars sitter han kvar på mattan. När jag ska tvätta händerna får jag ställa mig bredbent för att inte kliva på honom. Han låter sig inte störas. Han var där först liksom.
Katter är så härligt egensinniga.