Det som gör mig absolut mest utmattad är att vara i en massa ljud där jag måste koncentrera mig i massor för att höra ett enstaka ljud tex en röst.
Det inget som är så jobbigt för min stackars hjärna. Överbelastningen blir total och hjärnan börjar koka och jag slutar fungera. Svårt att uppfatta saker och ting runt omking mig. Kan fortfarande hålla mig uppe men det är just till ingen nytta. Sängläge är det enda som hjälper.
Hur länge jag behöver vila efter ljudöverbelastning beror precis på hur mycket jag behövt koncentrera mig. 
Har det varit mycket ljud och koncentration längre blir återhämtningen givetvis svårare och jag kan vara dålig i flera dagar. 
Men ljud i sig själv behöver inte alltid vara jobbigt. Det är när jag behöver koncentrera mig som problemen uppstår. När jag får anstränga mig för att höra svagare ljud.
Att gå på en konsert eller högljud film behöver inte göra mig det minsta utmattad. Då tar jag bara in ljudet utan behöva koncentrera mig. 
Är ljudet häfitgt under en actiontilm är ju även rösterna det, för det mesta, hallå Avengers: End Game, och behöver inte kämpa för att höra vad de säger.
Sedan kan en häftig film med både mycket handling och högt ljud bli för mycket för mig och jag är knäsvag när jag knallar ur salongen. Men det är en annan sorts utmattning än den när hjärnan måste koncentrera sig. Den sätter sig i hela kroppen och är lättare att hantera. Visst, det är jobbigt när kroppen känns tung och svårrörlig, är som att traska runt i lim, men jag måste inte lägga mig ner på stört.
Nej att i timmar behöva koncentrera mig för att höra vad folk säger, det är det absolut jobbigaste.