Jag ser mängder med filmer och det händer lite då och då att jag glömmer en och annan film. Ibland redan under tiden jag ser dem.
Gozilla ligger lite åt det hållet.
I den nya Godzilla King of the Monsters så refererar de till en händelse för fem år sedan där Godzilla och några monster löpt amok i San Fransisco. Jag reflekterar inte så det jättemycket över det. Jag är inget större fan av monstret Godzilla. Gick mer på den för att jag älskar att försvinna in i biomörket och glömma omvärlden för en stund.
Filmen refererar mycket till en film som jag dock älskar, Kong: Skull Island. Så för mig är den en uppföljare till den filmen.
Det var inte förrän efteråt som jag reflekterade över att den heter Godzilla II. Vilket betydet att det måste funnits en etta. Då kommer jag ihåg att jag för några år sedan, med all säkerhet för fem år sedan, såg en Godzillafilm. Den hade jag helt glömt bort. Den enda Godzillafilm jag kom ihåg var den från 1998 och då inte för att den är så bra, utan för att den är så usel. 
Men att glömma en film så totalt som jag gjort med den som kom 2014 är inte bra. Då har regissören inte lyckats med sitt uppsåt om man så säger. Flera av skådespelarna ska ha varit med i den filmen också men jag har inget minne av detta alls. Stackars film!
Nummer två är heller inget att minnas. Förvånansvärt blek trots alla monster och riktigt bra skådespelare. Den ende som dock gör ett större avtryck är Charles Dance. Trots att han numera är 73 år är han lika läcker som vanligt. Mums för honom och tack o lov att han fanns med på ett hörn i alla fall. Då kanske jag kommer att komma ihåg filmen lite till i alla fall.