Jag är så gammal nu att jag inte firar mina födelsedagar med kalas och presenter.
Det har jag inte gjort sedan jag fyllde 45 och då bara för att mor mer eller mindre tvingade mig.
När jag fyllde femtio åkte jag långt bort till Hawaii för att få göra min födelsedag speciell på annat vis. 
Störst fest hade jag när jag fyllde 40 och jag säger bara, aldrig mer! Jag satt där i min ensamhet medan alla gästerna satte sig mer eller mindre så långt bort de kunde från mig. Grannen kom till slut och satte sig bredvid mig men det kändes mer eller mindre som om det var för att det då inte fanns så många platser kvar att sitta på.
Jag säger bara, hellre ensam ensamhet än ensam när man är fler.
Så numera försöker jag alltid hitta på något själv. Vilket brukar bli att åka iväg och gå på bio.
Flest gånger har jag hamnat i Stockholm men några gånger har det blivit Köpenhamn. Men den staden gör sig verkligen inte i slutet på februari.
Så i år blir det Stockholm igen. 
Suttit och bokat tåg, hotell och musikalbiljett. För just nu går Tootsie med Robert Gustafsson på Oscarsteatern och den vill jag se.
För att jag ska slippa gå så långt efter musikalen så har jag bokat hotell rätt över gatan. Blir smidigt, behöver inte ha på mig ytterkläder och slipper med det ställa mig i kön till garderoben när tillställningen är över.
Det blir givetvis en skock biobesök också, vad annars. Det är ju mig vi talar om. Den absoluta biogalningen.
Hoppas dock att filmerna jag vill se går nere i centrala Stockholm. 
Min favoritbiograf är annas Filmstaden Scandinavia. Jag kan visserligen gå på två ben nu men måste ändå lägga mästa tyngden på kryckorna. Så skulle jag vilja se en film på Mall of Scandinavia får jag gå väldigt långt.
Först för att ta mig ner till tågstationen långt ner i djupet och sedan är det en bra bit att gå från Solna Station och givetvis ligger Filmstaden längst bort i köpcentrat. Men, men... går det någon film jag vill se i IMAX, så är det bara att kämpa mig dit. Envis är jag så det förslår!
Men att bara sitta hemma på min födelsedag är inte att tänka på. Jag vill så gärna göra den speciell för min egen skull.
Det är min dag och då gör jag något jag gillar. I år lyxar jag till det mer än jag brukar trots att jag fyller sanslöst ojämt och inget att fira alls. Men eftersom jag så gärna vill se Tootsie, så passar det ju att jag gör det på  min födelsedag.
Grattis till mig!