Mamma var jättebra på att laga mat, trots att hon egentligen inte tyckte om att göra det.
Jag gillar heller inte att laga mat men har inte ärvt den genen som mamma hade som trots det var bra på att laga mat.
Många av mina favoriträtter var de mamma lagade. Tack o lov så har jag lyckats hitta en rätt som jag gör nästan lika bra som mor, fläskpannkaka.
Givetvis inte likadan som hennes.
Mitt recept har jag hittat på nätet för hennes finns inte nedskrivet någonstans.
Hon gjorde pannkakan i stekpannan som hon ställde i ugnen. 
Den blev så otroligt seg och god. Hon använde också riktigt fläsk, jag använder bacon istället då det är så svårt att skära fläsket i små bitar.
Det gör att det blir mer kött i än i mammas fläskpannkaka och det gör pannkakan lite blötare. Men smaken är god och det är det viktigaste.
 
FLÄSTPANNKAKA 
 
6 dl         MJÖLK
3 st         Ägg
2,5 dl      MJÖL
1 tsk       SALT
3 msk     SMÖR
200-300 gram RIMMAT FLÄSK eller tre förpackningar BACON.
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek fläsket/baconet i förväg.
Blanda ihop de övriga ingredienserna. Blanda ihop allt i en liten långpanna, ca 25x35 cm.
Placera mitt i ugnen i 20-30 minuter, tills den är gyllene brun.
 
Låt den svalna något innan ni äter den. Smakar gott med lingon-, jordgubb- eller hallonsylt.
 
Jag önskar verkligen också att jag lyckats göra lika god fiskpudding som mor men min blir bara seg, hennes var så fluffig och fin.
Ej heller kan jag göra kok ett blomkålshuvud lika bra som hon. Hon fick dem perfekt kokta med precis lagom mycket salt.
Likadant var det med morötter och så ska vi inte tala om hennes bullar.
Ingen bakar så goda bullar som mor gjorde!
De smälte i munnen när de var nybakta!
 

Kommentera

Publiceras ej