Ballerinakex, desssa underbara små bakverk. Jag älskar dem!
Sedan 1963 har Göteborgs Kex tillverkat dem och det ser inte ut som om de skulle lägga ner tillverkningen i detnärmaste heller. Svenskarna äter hela 2 miljoner kex i veckan!!!!!
De är så helt underbart goda. Jag har alltid gillat dem. Jag äter väl inte dem så där jätteofta men när jag väl gör det så stoppar jag munnen full.
Men jag stoppar inte in hela kexet på en gång. Nej, det vore för enkelt. Jag tar först försiktigt bort den bruna botten och äter den, sedan äter jag resten. När jag var liten delade jag på kexet, slickade av nougaten och åt sedan bruna kexet och sist, alltid sist den ljusa ringen.
Varje kex bli till en liten stunds njutning.
Kex och kex förresten. Det strids om om det är ett kex eller en kaka. Jag kallar den för kex även om jag inte skulle ha några problem med att kalla mästerverket för kaka.
Vad den än är så är den god. Väldigt god.
Numera finna Ballerina med alla möjliga smaker men jag klarar bara inte av att testa någon av dem. Tanken på att Ballerinakex skulle smaka något annat gör mig nästan illamående. För mig finns bara Ballerina Original med krämig nougat. Bara den smaken duger för mig. 
Nej, Ballerina ska smaka nougat och inget annat!
 

Kommentera

Publiceras ej