Sötsuget satte till men jag ville inte göra kola, det åt jag igår. Hade inte tillräckligt med margarin för att kunna knåda till en kaksmet. Men det jag hade gott om var havregryn. Råkat köpa på mig på tok för mycket. Så då kom jag på den briljanta idén om att göra en sockerkaka. Det skulle margarinet räck till. Letade på nätet efter något lämpligt recept. Detta var vad jag hittade:
Sockerkaka med havregryn
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och havregryn i en bunke. Smält margarinet i en medelstor kastrull. Häll i socker, ägg, mjölblandningen och mjölken. Rör ihop allt i kastrullen. Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda långt ner i ugnen ca 30 min.
Snabb och enkel att göra. Eftersom vi har laktosallergiker i familjen bytte jag ut mjölken mot vatten. Brukar sällan vara något problem.
Kommentera