Syster ska ha glöggkväll och jag bakar en äppelkaka för att ta med mig som förning.
Min mage tål inte råa äpplen men bakade går bra.
Som vanligt gör jag bara kakan för att smeten är så god. 
Idag blev det lite hej och hå. Hade inte tillräckligt med socker så det blev lite florsocker och farinsocker också. Fingrarna ville inte alls sammarbeta och äppelbitarna for hej villt. Skala är också väldigt svårt numera. Händerna gjorde verkligen inte som jag ville. Hoppas att allt blev bra ändå.
 
FYRISKAKA
125 g Smör
1,5 dl Socker
2 st Ägg
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
 
Garnering
3-4 medelstora Äpplen
1-2 msk Socker
1 msk Kanel
 
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvert och mjölken.
Häll smeten i formen.
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strööver socker och kanel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
 
Går att servera med glass eller vaniljkräm men passar bra utan också.
 
 

Kommentera

Publiceras ej