När jag åt en skinkmacka till frukost i morse kom jag och tänka på mammas goda bröd.
Hon lagade det året om men det var något speciellt med att lägga en skinka med senap på hennes fluffiga bröd.
Skinkan var givetvis också gjord hemma med kött från en gris uppfödd på gården. Den var grå då inga färgämnen eller vad det nu är de trycker in i köttet nu för tiden. 
Hon kunde receptet utantill men jag undrar om hon hade det nedskrivet någonstans. Det blir till att gå igenom alla hennes receptpärmar som är fyllda med nedskrivna maträtter och kakor. Ingen ordning utan bara nedskrivna när hon fick altvernativ hittade dem.
Vad kan brödet heta tro?
Det är ingen brödlev och det är inga frallor utan något mellanting. Det är till att börja leta och hoppas att jag hittar det. Det var så otroligt gott när det var nybakat, saftigt och fluffigt.
Kommer ihåg att jag bjöd en gammal pojkvän på det och han trodde det var köpebröd. Bra gjort mamma.
Jag saknar dig mamma!
 
 

Kommentera

Publiceras ej