Åter igen har brist på råvara gjort att jag skapat en ny kaka.
"Nyttig" Chokladkaka

150 g Blockchoklad
150 g Smör/Margarin
2 dl Socker
3 st Ägg
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Vetemjöl
1 dl Grovt Rågmjöl
2 tsk Bakpulver
2 dl Vatten, mjölk el Yoghurt
100 g Hackade nötter (valnötter eller mandel går också bra)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form, ca 1 1/2.
Smält blockchokladen ihop med 50 gram av smöret i gryta på låg värme.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder och arbeta smeten väl.
Blanda i vaniljsocker, mjölet och bakpulvret växelvis med den smälta chokladen och vätskan.
Tillsätt de hackade nötterna. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
"Nyttig" Chokladkaka

150 g Blockchoklad
150 g Smör/Margarin
2 dl Socker
3 st Ägg
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Vetemjöl
1 dl Grovt Rågmjöl
2 tsk Bakpulver
2 dl Vatten, mjölk el Yoghurt
100 g Hackade nötter (valnötter eller mandel går också bra)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form, ca 1 1/2.
Smält blockchokladen ihop med 50 gram av smöret i gryta på låg värme.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder och arbeta smeten väl.
Blanda i vaniljsocker, mjölet och bakpulvret växelvis med den smälta chokladen och vätskan.
Tillsätt de hackade nötterna. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Kommentera