Kärt barn har många namn. Min favorit är ju givetvis Mõssatõrver.
Kärt barn finns också i massor av olika recept.
Det jag använder heter Sara Kokosrutor och kommer från Stora Boken Om Bakning.
150g Margarin/Smör
2 st Ägg
3 dl Socker
1 1/2 dl Mjölk (vatten)
4 1/2 dl Vetemjöl
2 1/2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 msk Kakao
Glasyr:
60 g Margarin/Smör
3 1/2 Florsocker
4 msk Kallt Kaffe
1 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
Garnering:
1 dl Kokos
Smält matfettet och låt de svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet som blandats med bakpulvret.
Rör också i vaniljsockret och kakaon. Vänd tll sist i matfettet.
Häll smeten i en bakplåtspapperstäckt långpanna. Grädda kakan på första falsen i 175-200 gradrs ugnsvärme i ca 20 minuter. Stjälp upp den på ett galler med bakplåtspapper.
Smält matfettet till glasyren. Sikta florsockret. Rör samman ingredienserna till en smidig glasyr.
Bred den över kakan medan den ännu är varm. Strö över kokosen. Skär kakan i bitar när den svalnat lite mer.
Under min vanliga devis: Man tager vad man haver när något av ingridenserna saknas skapade i går en ny glasyr.
Hade inget kaffe hemma så istället hällde jag i 4 msk mjölk och 4 rutor blockchoklad. Och får jag säga det själv så tyckte jag att glayren blev godare. Men det kan ju ha med att göra att jag inte gillar kaffe. Smält blockchokladen förstiktigt i det smälta margarinet.
Lycka till!
Kommentera