Rabarberkaka

175 grader ca 50 minuter

100 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Knappt 0,5 tsk kanel
1 dl vatten el mjölk, grädde, filmjölk, yoghurt
200-300 g rabarber beroende på hur mycket du gillar rabarber.

Bröa en form med löstagbar kant eller en sockerkaksform, lägg då i lite mer mjöl.
Hacka rabarberna i små bitar.
Blötlägg rabarberna med vatt och lite socker en stund.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda varvis i de torra igredienserna, vattnet och det smälta smöret.
Häll bort vattnet från rabarberna och blanda i dem i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Ca timmen om du gör sockerkakan.

Kommentera

Publiceras ej