Jag vet inte hur gammal eller ska jag säga ung, jag var när jag gjorde min första chokladbollstårta.
Sju, åtta år kanske. Anledningen var med all säkerhet att jag avskyr och alltid avskytt, den riktiga tårtan med sin kletiga båtten och massa annan gegga i.
Så det var nog anledningen till att jag först började göra chokladbollstårta. Det och att jag älskar chokladbollar! Det gör jag fortfarande. Det är alltid det jag köper när jag är ute och fikar. Men tydligen är det svårt att göra chokladbollar för kvaliteten på dem varierar det grövsta.
När jag gjorde chokladbollstårtorna så hade jag också grädde på. Allt för att den skulle se ut som en riktig tårta. Givetvis inte lika stor. För med grädde på blir det fruktansvärt mäktigt. Men sött och gott.
Jag gjorde en chokladbollstårta vid födelsedagar men även en vanlig vardag kunde det bli en. Det gäller att sätta lite guldkant på dagarna och då är det aldrig fel med en chokladbollstårta.
När jag fyllde 40 fick jag givetvis en vanlig tårta av grannen men jag gjorde en egen stor chokladbollstårta också. Ville ju ha något jag kunde äta.
Men jag tror att det är senaste gången jag gjorde en.
Nu är det dags igen.
Grannens tolvåring ska firas och då kände jag för att göra en liten tårta. Blev väl inget mästerverk men lite söt med alla sina färgglada ljus.
Glömde köpa grädde så det syns väl att det är en chokladbollstårta. 
Den är gjord efter receptet i Sju Sorters Kakor.
Det är det receptet som jag tycker är absolut godast. Gjord med kaffe och kakao. På en del fik tror jag de använder någon sorts smält choklad och inget kaffe. Det kan skilja väldigt mycket i smaken från fik till fik. En del smakar bara socker och andra är bara en brun margarinboll, så äckligt.
Men efter att den färdiga tårtan och lite bollar som blev över har stått i kylskåpet ett tag så kommer de vara väldigt goda. Jag blir aldrig för gammal för att äta chokladbollar eller chokladbollstårta.
Mums!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej