Så har det varit dags att får höra alla deltagande sångerna från det stackar Eurosvision Song Contest som aldrig kommer att bli av.
Det fanns en tid då jag älskade att titta på Inför Eurovision. Får höra sångerna och lyssna till analyserna av kännare. Speciellt när Christer Björkman hade en nordisk panel. De var klart bäst, även om jag nu aldrig fattade vad dansken sa.
Men när de la ner den varianten efter ett antal år har kvaliteten sjukit snabbt. Det numera som om det är någon som ogillar ESC som har hand om det hela.
De har haft med artister som inte lyssnat på sångerna och bara tittat på hur sångerskorna såg ut och inte hur sången lät.
Det har varit experter som inte kunnat något om tävlingen och ointrassant pladder.
Igår var väl ändå lågvattenmärke utan dess like. 
Vem var idioten på SVT som kom på att de skulle ha folk pratandes genom nästan hela sångerna? Några stycken hade väl inte gjort något men så många hela tiden var mycket störande. Fick koncentrera mig för att höra sångerna.
Jag har givetvis lyssnat på dem förut men det är lite annorlunda att titta på dem också. Nu blev det liksom varken hackat eller malet då personerna i sofforna inte bara störde med sitt pratande utan också med att de var ivägen i bilden. Räknade SVT med att alla som tittade redan hade lyssnat på sångerna? Att det bara är de riktiga nördarna som tittar?
SVT ville väl få till allt på en och samma gång och då var det väl enda sättet att göra så här om inte programmet skulle blivit ännu längre än sina en och en halv timma. Men helt lyckat var det verkligen inte. För de som inte hört sångerna måste det varit svårt att höra vilka som var något att ha.
Inte gjorde SVT röstandet lättare genom att ha olika startordning på sångerna i appen och programmet. Det var lite letande innan jag hittade sången som spelades upp.
Inte så väl genomtänkt när det är nu vi alla ska rösta fram de tjugo låtarna som ska visas på torsdag när vi ska rösta fram Sveriges 12.

Kommentera

Publiceras ej