
Hittade ett recept på rödbetstårta i ICAs Buffé som jag tyckte lät intressant. Färska rödbetor är otroligt gott så varför inte. I smeten var det också kanel och ingefära. Fyllningen var på Philadelphiaost och hallon.
Tårtan var mycket speciell i smaken måsten jag säga och otroligt mäktig. Inte äcklig men en ganska skarp liten bismak. Godast var givetvis fyllningen. Färskosten med florsocker och hallon var slurpgod. Den kan jag göra igen men kakan tror jag jag skippar. Men prövar man inte på något nytt får man aldrig veta om den är god eller mindre god.
Tårtan var mycket speciell i smaken måsten jag säga och otroligt mäktig. Inte äcklig men en ganska skarp liten bismak. Godast var givetvis fyllningen. Färskosten med florsocker och hallon var slurpgod. Den kan jag göra igen men kakan tror jag jag skippar. Men prövar man inte på något nytt får man aldrig veta om den är god eller mindre god.
SKÖRDETÅRTA MED RÖDBETOR, HALLON OCH NÖTTER
300 g färska rödbetor
1½ dl socker
1½ dl farinsocker
1 dl rapsolja
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
½ tsk muskot(som jag hoppade över)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
smör och riven kokos till formen.
Fyllning
350 g tinade frysta hallon
300 g färskost (typ Philadelphiaost)
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Topping
2 dl vispgrädde
1 dl grovhackade nötter
1½ färska hallon(jag använde frysta)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj rund form och bröa den med kokos.
Skala och finriv rödbetorna.
Vispa socker, farinsocker, rapsolja och ägg pösigt. Tillsätt rödbetorna.
Blanda i de torra ingredienserna.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Kontrollera med sticka. Kakan ska inte vara kladdig.
Mosa hallonen med en gaffel. Vispa ihop med osten, florsockret och vaniljsockret.
Skär kakan i 2 bottnar. Lägg den undre på ett fat och bred över hälften av hallonmoset. Lägg över den andra botten och bred på resen av fyllningen.
Vispa grädden och bred den runt tårtan.
Garnera med hallon och nötter.
Kommentera