När miljöpatisten Märta Stenevi fick frågan om skulle tänka sig att bo vid en vindraftpark, svarade hon att det är viktigt med en bra boendemiljö.
Själv bor hon, som de flesta styrande miljöpatister, inne i stan. Vad än journalisterna frågade så svarade hon aldrig direkt på frågan om boende. Det vill säga att hon skulle säkert inte vilja bo bredvid en skock förfulande och störande vindkraftverk.
Lätt att tjata om bra boendemiljö när man själv bor inne i stan. Där kommer det aldrig att placeras några vindkrafverk. Lätt för någon som bor inne i stan att bestämma om hur vi som bor på landet ska ha det.
 
Nu har min utsikt från lägenheten fått en ny horisont. Borta i Knohult håller de på att bygga massor av vindkraftverk. Hittills har de fått upp tio stycken men när de är klara ska det vara tjugo stycken.
Fågelvägen kanske det är en mil eller så emellan. Vi borde inte höra dem men de förfular min utsikt. 
Än så länge ser jag bara några stycken beroende på i vilket fönster jag står. Men när alla är färdiga lär jag väl se många fler.
Det går fort att få upp dem och ett par är redan igång. På kvällar och nätter ser jag de blinkande röda och vita lamporna på dem.
Deras närvaro är alltid påtaglig.
Visst är det bra med vindkraftverk men att ha dem runt husknuten är inte roligt.
 
 

Kommentera

Publiceras ej