De som är ansvariga för Pilane Skulpturpark på Tjörn verkar inte vilja ha några besökare. För det finns inte den minsta skylt om var det ligger när du kommer ut på ön. Zip, nada, noll. Inte ens kartan som jag hittade på en mack efteråt visa exakt var parken låg.
Konstigt. Vill de inte att folk ska hitta till denna fantastiska plats?
Enda skyltning som finns är till Pilane Gravplats. Men inte tror man att den lilla vägen går till skulpturparken. Jag blev tvungen att ringa en systerdotter som varit här och fråga exakt vad det låg. Precis som jag gjorde det fick vi syn på det stora huvudet. Så vi fattade att vi var åt rätt håll men inte exakt hur skulle komma åt den. Men till slut kom vi fram och betalade inträde.
Tretton olika skulpturer var utspridda i den klippiga naturen. Det är ingen plats för de som har svårt att gå för man fick klättra runt lite på klipporna ibland. Men det var klart värt det. De flesta skulpturerna var mycket sevärda. Bara en var direkt ful, en gammal volvo.
Det var underbart att gå runt bland klipporna och njuta av den vackra utsikten, solskenet och skulpturerna. Klart värt ett besök. Bäst var givetvis det stora huvudet som glimmade vackert i solen. Men många andra var också härliga att beskåda. I ett verk fick man klättra upp för att prata i något som såg ut som en dubbel megafon. Där uppe fick man vidunderlig utsikt över havet.
Njda och glada lämnade vi till slut platsen. Om här också fanns några gravar kan jag inte säga. Jag tittade bara på statyerna.
 

Kommentera

Publiceras ej