Är en film väldigt bra ser jag den gärna igen och igen. Jag upptäcker mer och mer för varje gång. Detaljer som jag missat helt första gången.
Första gången jag ser en film går jag helt upp i huvudpersonerna och vad som händer precis runt de som är på bioduken. Jag har också fullt upp med att hänga med i allt som händer. Spänd för vad som ska hända i näst. 
 
Vid ett andra besök vidgas blicken. Jag är fortfarande mitt upp i handlingen men mer avslappnad i mitt tittande. Kommer ihåg saker bättre.
Tredje besöket är klart det absolut bästa. Då lägger jag märke till de små detaljerna. Jag kommer ihåg all handling. Jag är inte så fokuserad på vad som kommer hända inäst. Jag ser heltheten på ett helt annat vis. Jag kan bara sitta och njuta och ha roligt.
Men tro inte att jag känner mindre för att jag vet som kommer att hända i filmen. Är det en sorglig scen i filmen kan det hända att jag börjar gråta långt i förväg bara för att jag VET att en person kommer dö eller skadas svårt. Känslorna bli på någotvis större en andra eller tredje gång. Jag går all in.
Antalen utöver det är bara ren njutning. Då kan jag bara sitta och njuta av filmen. Oftast är det roliga filmer. Med humor kommer man långt. Då är bara skönt att sitta och ha roligt!
Flest gånger jag sett en och samma film på bio är nio gånger, Thelma & Louise. Där efter kommer Jakten på Röd Oktober med sex gånger. De två står helt för sig själva. Fem gånger är en skock men först var Lethal Weapon. Senaste filmen med fem besök blev Mamma Mia - Here We Go Again i somras.
Konstigt nog har jag sett fler filmer fem gånger än fyra men tre gånger är en hel massa. Långt fler än två gånger. Det är liksom tredje gången gillt.
FILM ÄR BÄST PÅ BIO!
 
 

Kommentera

Publiceras ej