Det är rabarbertider och då passar det ju att göra en smarrig paj. 
Hittat receptet på nätet och det är troligtvis från ett engelskt recept. För översättningen är lite rolig. Man ska dampa rabarberna. Borde vara fukta men jag kanske har missat något. Dampa kanske är något avancerat sätt att tillsätta vatten och socker. Vad vet jag.
Efter att jag skalat och skivat dem lägger jag dem i sockervatten ett tag.
 
Pajen ska räcka till 8 personer.
Fyllning.
1/2 kilo rabarber
80 gram socker
1 dl vatten
 
Smet.
150 g smör
2 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver.
 
Skala och skiva rabarberna. Lägg dem i blöt i vattnet med socker i en stund. Häll av rabarerna i en sil och spara vattnet.
 
Smet.
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör i 1/2 dl av det sparade vattnet. TIllsätt mjöl och bakpulver. Häll i rabarberna och vänd dem försiktigt i smeten så den fördelas väl. Häll smeten i en smord pajform. Grädda pajen i 200 grader i ca 20 minuter.
Serveras ljummen med vaniljsås eller glass.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej