Bästa bästisen och jag gjorde en tur ut i skogen dvs Marianne med omgivning.
Vi började med fika på Eksjö Camping. Ösregnet gjorde tyvärr att vi tvingades sitta i bilen. Men vi fick riktigt roligt i baksätet.
Sedan hade vi hur roligt som helst på Filmbyn i Mariannelund. Här har de byggt upp scener från Astrid Lindgrens underbara filmer och TV-serier. Det visades också hur filmerna var gjorda och flera saker var från filmerna tex kläder. 
Vi var mestadels helt ensamma, så vi kunde låta våra barnasinnen flöda. Hade varit en pina om det sprungit runt en massa ungar överallt.
Nu kunde vi lugnt fotografera vid varje station. Det fanns massor av saker att titta på. Det är lite lagom stort men välfyllt.
Vi traskade fram och tillbaka och fotograferade i massor överallt.
Det hela är mycket charmigt gjort. En våning upp kan man sjunga kareoke och vara med i ett par filmscener från Ronja och Emil. Allt kan spelas in och skickas till egna e-mailadressen. Gjorde givetvis det men sångerna är av stuket, sjunger hellre än bra. Filmerna var roliga. Speciellt Emils, där man kunde spräcka soppskålen som dök upp på ens huvud i filmscenen. Gjorde det hur många gånger som helst. Jag är löjligt lättroad. Gick också att få det att se ut som om Emil hissade upp oss i flaggstången.
Spenderade mycket tid där. Vi tog en tur runt nedevåningen ytterligare en gång och sedan kunde jag bara inte låta bli att smyga upp en gång till, till Emil och soppskålen.
Det var klart ett roligt ställe att besöka. Har ni möjlighet, åk dit! Öppet alla dagar 11-17 året om. Ja, kanske inte julafton, men så gott som alla dagar. Inträde Vuxen 175kr, Barn 150kr och Pensionär 150kr.
Sedan åkte vi ut till Kvillseken (Rumskullaeken) Europas största, 14 meter i omfång och äldsta träd, 900 år. Det är inte så där jättemycket liv i den gamla eken. Endast en gren hade löv men den är verkligen enorm. Hur häftig som helst! På parkeringen åt vi medhavd lunch i baksätet. Vädret tillät inte långa stunder ute. Var lite aprilväder antingen sol eller ösregn. Men det gjorde inget.
Vi stannade också till vid Pelarne kyrka och vid Bullerbyn. Inget var öppet så det blev inga långa stopp.
Sista stoppet blev på Karamellkokeriet i Mariannelund, där vi köpte lite godis innan vi åkte hem. Det hade varit en mycket lyckad tur. Man behöver inte åka långt för att ha roligt!
Tack bästa bästisen för en härlig dag.
 
Filmbyn Småland,

Kommentera

Publiceras ej