Man har inte roligare än man gör sig. Därför hade jag en indisk dag igår.
För första gången i mitt liv skulle jag gå på en Bollywoodfilm.
Detta firade jag med att lyssna på indisk musik under dagen, titta på båda Hotell Marigolfilmerna. Innan filmen gick jag och åt god kryddstark mat på Tandoori Palace. Allt för att komma i rätt stämning inför kvällen.
Jag skulle gå på världspremiären av Thugs Of Hindostan. En äkta Bollywoodfilm. I salongen var det jag och ett svenskt par till, resten ca 30-40 st var indier. 
Aldrig har jag sett något liknande under alla mina år av biogående!
Det var helt banans, tokigt, galet, överdrivet, högljutt och jag vet inte allt. Filmen liksom sköljde över mig. I en galen blanding av storslagen action, dansnummer och slow motion. Den var 2.44 lång men kändes på sin höjd som två timmar lång. Den gick otroligt fort och jag kände aldrig någon leda.
 
Den utspelar sig på 1700-talet när Ostindiska Kompaniet härjade som värst i Indien. De tog över mer eller mindre hela landet mot indiernas vilja. Filmen handlar om ett fiktivt slag. Engelsmän bör stanna borta från filmen. Det går åt otroliga mängder engelsmän. De spelar inte upp någon vacker sida av dem. Men verkligheten var säkert ännu värre.
Ett gäng thugrebeller gör motstånd och under hög musik gör de allt för att förgöra engelsmännen. Sällan har jag hört så hög bakgrundsmusik hela tiden. Det är häftiga actionscener, ofta i slow motion, tre sanslöst snygga dansnummer. Tydligen ovanligt lite för en Bollywoodfilm. Humor, som jag oftast inte förstod, hörde att de andra i salongen skrattade. Här finns tuffa män, speciellet en mycket slagfärdig äldre herre, tuffa tjejer och en lurendrejare som höll på att göra mig tokig. Han skulle säkert vara rolig men jag blev mest irriterad då han bytte sida hela tiden. Allt efter vad som passade honom själv.
Det går inte att förklara filmen. Den är knasig och storslagen på samma gång. En indiska undrade om jag gillat filmen när hon passerade mig på vägen ut. Jag det gjorde jag. Den är jättebra på ett helt galet sätt. Men jag känner väl att jag inte behöver gå på fler Bollywoodfilmer. Nu har jag sett en och det var jättehäftigt.
Men den passar verkligen inte alla. För den är som sagt helt galen, extra allt och rätt mycket till. Den är också bara textad på engelska. Några gick med en gång och jag antar att de inte förstod varken hindi, som jag tror att det är att de talar eller engelska. Även engelsmännen pratade hindi med varandra utan i en scen. Då säger de helt plöstsligt tre meningar på engelska?
Det blev en mycket lyckad dag med indiskt tema. Det är roligt att hitta på lite olika saker då och då. Då blir livet lite roligare.
 

Kommentera

Publiceras ej